23948sdkhjf

TKS Agri valgte Bystronic for fjerde gang

iTec ble nok en gang den foretrukne leverandør til TKS Agri. BySmart plateskjæremaskin fra Bystronic med automatiseringslager ble valget for bedriften på Jæren.

 

Med et ønske om å ytterligere effektivisere og automatisere sin produksjon ble valget nok en gang Bystronic for TKS Agri på Jæren. Bedriften som er en av Europas ledende produsenter av fôringsutstyr leverer et bredt spekter av løsninger.

En BySmart 3015 med 10 kW fiberlaserkilde erstatter den eksisterende maskinen. Dette er fjerde gang valget faller på den sveitsiske kvalitetsleverandøren.

- Vi ønsket å bytte ut vår eksisterende CO2 laserskjæremaskin for å få inn en raskere og mer effektiv løsning. Vi har vært veldig fornøyde med de maskinene vi har hatt fra Bystronic. Denne gangen har vi også valgt å kombinere maskinen med et automatanlegg for lagring og håndtering av plater, uttaler Atle Sjølyst-Kverneland, daglig leder i TKS Agri AS.

 

Økt effektivitet

Valget om å få inn automasjonslager handler om et ønske å ytterligere effektivisere produksjonen, og samtidig få en bedre logistikk på flyten av dette. HMS-biten med tanke på støv og støy er også viktig å ta inn i vurderingen.

I tillegg til produktene som går under jordbruk, har TKS også skjæring for datterselskaper. Et mer automatisert anlegg vil kunne gi en bedre oversikt kombinert med høyere produksjonskapasitet.

– Laseren er jo på en måte hjertet i fabrikken. Mye av produksjonen i selskapet er avhengig av plateskjæring, så laseren blir brukt til alle produktene våre, samt leieproduksjon. Ved å automatisere plateskjæringen, og kombinere dette med våre knekkemaskiner fra samme leverandør, gjør det oss mer kapabel på å ta på oss mer arbeid, sier Sjølyst-Kverneland.

 

Enkelt valg

Snart installeres et større plate- og automatiseringssystem. Som nevnt står det også allerede to kantpresser fra Bystronic i produksjonshallen. God kvalitet, kombinert med fordelen av å ha en programvare som snakker godt sammen med hverandre gjør at samkjøringen mellom maskinene fungerer sømløst. Det fjerner tidsbruk på tilrettelegging og håndtering mellom produksjonsleddene. Da valget ble tatt om å investere i ny maskin var det lite tvil om hva som skulle velges.

– For å si det sånn, jeg tror vi er relativt enkle å forholde oss til. Det var derfor ikke noen store vurderinger av maskinleverandører. Noe av årsaken til det er at vi allerede har flere maskiner fra samme leverandør og dermed er maskinene godt integrert mot hverandre. Det er også slik at den maskinen vi nå skifter ut har stått her i 12 år og har vært en maskin å stole på. Da ønsker man ikke noe merarbeid, det er lettere for oss å stole på samme leverandør igjen. For all del du skal være fornøyd med maskinen du har. Det har vi absolutt vært. Da er det ingen grunn å lete, mener Sjølyst-Kverneland.

Det å få dette delt opp i to installasjoner ser han også som en fordel.

– Vi er veldig spente på å få inn et automatiseringslager. Det å først få lasermaskinen opp og stå og ta automatlageret i egen runde er jeg fornøyd med at vi gjorde. Samtidig må jeg si at denne installasjonen har gått utrolig smertefritt. Det er mye som skal klaffe, her har iTec og leverenadører gjort alt helt smertefritt, sier Sjølyst-Kverneland.

 

Sirkulær tankegang

Maskinen som ble nedmontert ble videresolgt. Installasjonen av denne ble fulgt opp og utført av iTec. Dette var en fullt fungerende Bystronic laserskjæremaskin som får nytt liv hos annen produsent. Etter å ha gjort jobben i drøye 10 år i egen produksjon er Sjølyst-Kverneland glad for at andre kunne ta inn deres «gamle» maskin i sin produksjon. Allerede, er han svært positiv til hvordan deres nye maskin produserer og leverer, det samme synes han om iTec.

– Vårt samarbeid med iTec fungerer veldig godt. Installasjonen og gjennomføringen denne gangen, og den servicen vi får i det daglige ellers, er bevis på det. Det er et enkelt valg for oss rett og slett, understreker Sjølyst-Kverneland.

 

For mer informasjon se: www.tks-agri.no og www.itec.as

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109