23948sdkhjf

Axxelerator kjøper Wictus og Kaspo Maskin

Tidligere i år kunne Maskinregisteret melde at Axxelerator Capital AS hadde kjøpt 78 prosent av aksjene i P Meidell AS. Ifølge en pressemelding fra Axxelerator Capital går Kaspo Maskin, Wictus og P Meidell går sammen.

Selskapene vil fortsette som separate enheter, eid av et holdingselskap med Axxelerator Capital som majoritetseier. Daglig leder i Kaspo Maskin, Dag Strømmen, forblir eier i holdingselskapet sammen med ledelsen i P Meidell.

God synergi

Selskapene leverer produkter og tjenester til ulike segmenter innen verkstedindustrien og har begrenset grad av konkurranse seg imellom. Samlet sett forventes gruppen å generere en omsetning på over MNOK 350 i løpet av 2023, med et driftsresultat på cirka MNOK 20.

Kaspo Maskin, etablert i 1990, er en ledende leverandør av større maskiner, verktøy, elektronikk og annet utstyr til verkstedindustrien i Norge. Kaspo har hovedkontor i Trondheim og har i tillegg avdelinger i Oslo, Bergen og Sandnes og leverte en omsetning på MNOK 115 i 2022.

Wictus, etablert i 2010, fokuserer utlukkende på service- og vedlikeholdstjenester for maskiner og utstyr til verkstedindustrien. Selskapet har sitt hovedkontor på Kongsberg, og har landsdekkende tilstedeværelse. Selskapet leverte en omsetning på MNOK 48 i 2022.

P Meidell, etablert i 1891, er en ledende leverandør til den mekaniske industrien, og tilbyr maskiner, rekvisita og service til metallbearbeidende industrier i Norge. Meidell har avdelinger i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Møre, og leverte en omsetning på MNOK 163 i 2022.

Bedre løsninger

- Selskapene kjenner hverandre fra før og vi har over tid hatt et godt samarbeid om leveranser og tjenester til verkstedindustrien. Vi ser frem til å bli en del av en sterk gruppering med en kapitalsterk hovedeier, som vil bidra til verdiutvikling i tett samarbeid med ledelsen i selskapene, sier daglig leder i Kaspo Maskin, Dag Strømmen.

- Vi gleder oss til å utvikle samarbeidet videre med dyktige mennesker fra Kaspo og Wictus som vi kjenner til fra før. Vi får nå et veldig godt utgangspunkt for å tilby bedre løsninger til industrien i Norge både på produkt- og servicesiden, sier daglig leder i P Meidell, Asgeir Bakken.

Søker vekst

Axxelerator Capital er et norsk investeringsselskap som investerer i etablerte og lønnsomme SMB-selskaper med hovedkontor i Norge. Med evighetens perspektiv og fokus på verdiutvikling, søker Axxelerator å bidra til vekst og lønnsomhet i selskapene i et nært samarbeid med ledelsen.

 Gjennomføring av transaksjonen er betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

For mer informasjon se: www.kaspo.no, www.wictus.no, www.meidell.no og www.axxelerator.no

Kilde: Axxelerator

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094