23948sdkhjf

Boschert lanserer CU Master - allsidig stansemaskin

Den nye Boschert CU Master er Boscherts største og mest allsidige stansemaskin som byr på mange tilvalg og automatiske løsninger.

 

CU Master er utviklet for stansing av kobberskinner, og maskinen kan tilpasses for å møte nærmest alle kundebehov. Boschert CU Master åpner uendelige potensialer innen kobberbearbeiding og tar det til et helt nytt nivå av muligheter for operatøren.

 

Totrinns hydraulikk

CU Master kan bearbeide kobberskinner opptil 310 mm bredde og 20 mm tykkelse. Den hydrauliske sylinderen beveger seg i både X- og Y- retninger ved hjelp av et tannstangdrev som eliminerer posisjoneringsbegrensninger for verktøyet.

Maskinen er utstyrt med en ny totrinns hydraulisk sylinder som tilbyr 60 tonn stansekraft for sakteslag og 25 tonn stansekraft for hurtigslag. Den tillater forskjellig stansekraft og stansehastigheter etter behov.

 

Flere tilvalg

CU Master er utstyrt med åtte verktøystasjoner i D-størrelse som gir maks stansediameter på 88,9 mm. Hver D-stasjon kan utstyres med en nyutviklet multiverktøyholder på enten 8 x 16 mm (A-størrelse) eller 3 x  31,7 mm (B-størrelse) stanser. Maskinen kan arbeide med opptil 64 verktøy. Boschert CU Master kan også leveres med en 200 mm kuttestasjon med kapasitet på hele 15 mm kobber.

Opptil tre valgfrie sylindre fra undersiden er også tilgjengelig og disse verktøyene er utviklet for preging og formingsoperasjoner.

Maskiner kan bestilles med materiallasting fra enten venstre eller høyre side, og også automatisk lasting er mulig. Materialet mates via to automatiske klemmer. Disse griper materialet og fører det sideveis i X- retningen og sikrer dermed høy posisjoneringsnøyaktighet. Emnet er klemt både foran og bak stansehodet for å hindre vridning og bøyning av materialet. Ferdige deler går til lossesiden. Boschert kan utstyre disse med forskjellige posisjonerings- og lossemuligheter.

 

Bransjenyhet

CNC-styringen er utviklet spesifikt for prosessering av kobberskinner ved bruk av velprøvde Boschert maskin- og programvareplattformer som muliggjør kortest mulig produksjonstid, selv for individuelle deler.

Andre funksjoner i CU Master-designet inkluderer et komplett kabinett med beskyttelsesgitter og lysbarrierer som gir maksimal sikkerhet, og en verktøyholder med Boschert verktøykassett for opptil 48 verktøy, noe som gir rask tilgang og enkle verktøyskift. Den kan også konfigureres med et fallbord for små deler, et automatisk lastesystem med pneumatiske sugearmer, et standard lossebord eller et lossebord med hengseltransportør og skyver.

Boschert CU Master ble lansert i september 2023 på messen FabTech Expo i Chicago, og representerer en universell løsning for kobberbehandling markedet ikke har sett tidligere.

I løpet av messedagene i Chicago ble de første fem maskinene bestilt, og Boschert vil også være til stede på BlechExpo i Stuttgart i november.

- Maskinagenten AS vil også være å treffe på BlechExpo, og vi ser en verden som blir mer og mer elektrifisert med et økende behov for maskiner som Boschert CU Master. Utbygging av trafoer, el-skap og andre komponenter som inneholder strømførende kobberskinner vil bli svært mye enklere med den nye Boschert CU Master, konkluderer Eddy Authen, daglig leder i Maskinagenten AS.

 

Les mer på www.maskinagenten.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.359