23948sdkhjf

Maskinering AS med store vyer og ny stor fres

Familiebedriften Maskinering AS holder til ved vannkanten på Burøya i Bodø. Fra den spede begynnelse for snart 50 år siden har selskapet vokst i flere steg. Med nyeste utvidelse av verkstedet i 2023 og investering av stor fresemaskin ligger det nye planer for vekst.

 

Maskinregisteret møter Kjell-Ivar Ysland, daglig leder i Maskinering AS, som ønsker velkommen i moderne lokaler helt ved vannkanten på Burøya. Her ble nyeste utvidelse av fabrikken ferdigstilt våren 2023.

- Vi trives med mer areal og fine kontorer, men ser allerede nå at selv med 1000 kvadratmeter større plass må vi tenke større, sier Kjell-Ivar Ysland, og viser vei forbi kontorene ut i den store verkstedhallen.

 

Allsidig produksjon

Maskinering AS er et mekanisk verksted som ble etablert i 1974 av mekanikere med mange års erfaring fra verkstedindustrien. Kjell-Ivar og hans to brødre Knut-Ole og Tor-Einar tok for noen år siden over virksomheten etter faren Einar Ysland.

Bedriften driver produksjon med moderne utstyr og salg av bearbeidede produkter. Bedriftens kundegrupper er i hovedsak on- og offshore prosessindustri, Forsvaret, gruveindustri, fiskeri, bygg og anlegg samt en rekke oppdrag fra privatpersoner.

- Vi skal være ledende innen produksjon og reparasjon av maskindeler, mobil maskinering, sveiste konstruksjoner og mekanisk service. Maskinering AS er en lønnsom bedrift som er aktiv både i inn- og utlandet og vi tar jobben der den er, forklarer Kjell-Ivar, som legger til at bedriften har egen vaktbil og at han selv kan fly servicefolk eller levere deler med sitt seksseters tomotors fly.

At virksomheten er lønnsom viser tallene for 2022, da omsetningen var på nærmere 60 millioner kroner med et resultat på 6,5 millioner kroner. Antall ansatte er 30.

 

Tenker stort

I mars 2017 flyttet Maskinering AS inn i sitt nye verksted med totalt gulvareal på 2300 m2, krankapasitet opp til 40 t, 10 m fri løftehøyde og direkte tilgang til kai.

Våren 2023 åpnet den nye delen av verkstedet som ble bygget ut med cirka 1000m2 for å gi plass til ny dreie og fresemaskin. Det er en MTE FBF M 10000 fresemaskin med vertikalt dreiebord Ø2000, X=10.000 mm, Y=1500 mm og Z=3250 mm. Maskinen, som er levert av P.A. Bachke AS, har 40 tonn krankapasitet over seg.

- Vi måtte grave dypt i gulvet og har senket maskinen 1,5 meter ned for å få nok plass i høyden. Fundamentet veier 200 tonn, forteller Kjell-Ivar.

Han er godt fornøyd med den store fresemaskinen, og har videre planer.

- Når vi ser på den solide responsen fra markedet blir det naturlig å fortsette å vokse. Ikke fordi det er et mål i seg selv, men fordi markedet etterspør stadig større maskinkapasitet, sier bedriftslederen og legger til:

- I disse dager ser vi på nye store dreiemaskiner og vi planlegger for utvidelse av lokalene. Vi reiste derfor med 15 mann til EMO-messen, for å få inspirasjon. Med utrolig flinke folk, solid erfaring, tekniske innsyn og evnen til å se muligheter er Maskinering AS i stand til å løse de utfordringene som vi blir stilt overfor i det daglige arbeidet, samt tilfredsstille kundenes krav. Et godt resultat er alltid basert på et nært og konstruktivt samarbeid mellom oss, samarbeidspartnerne våre og ikke minst kundene, konkluderer Kjell-Ivar Ysland.

 

Fakta:

Maskinering AS er godkjent lærebedrift innen fagene maskinering, sveising og industrimekaniker, noe som de benytter seg av aktivt for å dyrke frem sine fremtidige ressurser. Bedriften har skip og offshore-klareringer i alle sine fagområder, noe som setter dem i stand til å utføre jobben der den er. I tillegg er bedriften godkjent underleverandør for Aker og Kværner. Maskinering AS har egen sveisekoordinator. Bedriften er godkjent for ansvarsrett, ISO 9001-sertifisert og er i tillegg sertifisert i henhold til EN 1090-1 og ISO 3834-2.

For mer informasjon se: www.maskineringas.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.174