23948sdkhjf

INDEX med nyheter før EMO

Under åpent hus hos INDEX Werke i Reichenbach viste maskinprodusenten noen få nyheter, men flere kommer på EMO-messen i Hannover i september.

 

INDEX Nordic AB hadde med et 20-talls kunder fra Norge, Sverige og Finland til åpent hus hos INDEX. Her var det mye folk og bare den ene dagen da Maskinregisteret deltok var det flere enn 900 besøkere fra hele verden. Foruten maskinutstilling med INDEX og Traub-maskiner var det også et 30-talls utstillere fra samarbeidende selskaper, typisk verktøyprodusenter og andre aktører innenfor maskinprodusentens nettverk. I tillegg var det tekniske foredrag samt presentasjoner av ulike digitaliseringsløsninger fra INDEX, type CAD/CAM, virtuelle maskiner, programvare samt Industri 4.0-løsninger for service, vedlikehold og innkjøp. Det var dessuten mulig å treffe teknologieksperter som kunne bistå med alle mulige tekniske spørsmål.

 

Mer automasjon

Programmet var tett med maskindemonstrasjoner, foredrag og fabrikkomvisninger, og det ble konkrete maskinbestillinger og prosjekteringer i den nordiske delegasjonen. Bedriftene som deltok uttrykker stor oppdragsmengde og behovet for mer automasjon var et gjennomgående tema for samtlige av de nordiske kundene. Hovedårsakene er mangel på fagfolk og behov for raskere omstilling og gjennomløpstid.

 

Komplett maskinering

INDEX presenterte dreiefresesentre i fire forskjellige størrelser og nivåer av automatisering, også inkludert er Traub TNX220 dreiefressenter, etterfølgeren til Traub TNX65 fresespindelversjonen. Med en spindelpassasje på 76 mm, en chuckdiameter på 200 mm, og en betydelig økt dreielengde på 900 mm, gjør det fullstendig redesignede dreiefresesenteret et betydelig sprang i ytelse.

Vi fikk se TNX220 automatisert med en iXcenter L. Denne består av en robotcelle plassert foran maskinen, som kan suppleres med ulike moduler fra to sider: for eksempel med palett-/hyllemoduler, maskiner for avgrading, rengjøring og lasermerking eller en måle-/prøvestasjon. INDEX bruker en slik målecelle for å demonstrere sin lukkede sløyfeløsning for autonom produksjon. Selskapet leverer hele systemet fra én enkelt kilde - fra dreiebenken til iXcenter-robotcellen, testenheten og grensesnittet med lukket sløyfe.

 

Kompakte automatiske dreiebenker

Det er også nyvinninger innen de automatiske dreiebenkene: Basert på Traub TNL20 tilbyr INDEX nå en Traub TNL32 compact, som tilbyr det lille plassbehovet til TNL20 med en stangkapasitet på 32 mm. Som alle andre Traub TNL-maskiner, muliggjør den kompakte 32-varianten svært produktiv lang og kort dreiing for arbeidsstykker med middels og høy kompleksitet.

Dette gjelder også Traub TNL12 automatisk dreiebenk, som har fått nye funksjoner i 2022. I likhet med sine større søsken kan den nå enkelt gjøres om til en kort dreiebenk. Og den er mer kompakt enn den forrige modellen og har blitt ytterligere forbedret kinematisk.

Et annet av høydepunktene på årets husutstilling er INDEX B500 universaldreiemaskin, nå ny som lang versjon med en dreielengde på opptil 1200 mm, noe som gir flere bearbeidingsmuligheter.

 

Sees på EMO!

- Vi er storfornøyde med årets husmesse, det har kommet konkrete bestillinger og en god del prosjekter er igangsatt med de nordiske kundene som besøkte INDEX. Vi er optimister for det inneværende året og ser frem til å vise frem flere nyheter på EMO i Hannover i september, sees da, inviterer Olov Karlsén, salgssjef hos INDEX Nordic AB.

 

For mer informasjon se: www.index-group.com/sv/ og www.index-werke.de

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156