23948sdkhjf

Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri

Norasport Industri er en elektromekanisk produksjonsbedrift med lang historikk og bred erfaring innen prefabrikkering og leveranser til elektroentreprenører og installasjonsbedrifter. Den mekaniske avdelingen bearbeider aluminium og stål. Nylig installerte de en ny kantpresse av type Amada HRB 1003.

 

Norasport Industri prefabrikkerer og leverer til mange typer elektrotekniske anlegg som blant annet vei, tunnel og gatebelysning, samt er en stor leverandør av utstyr og produkter til idrettsarenaer. Bedriftens mekaniske avdeling ligger sentralt på Skedsmokorset, og her produseres kundetilpassede og løsningsorienterte mekaniske produkter.

- Vi har spesialisert oss på bearbeiding av både aluminium og stål, og vi gjør alt fra saging, kapping, bøying og forming av plater, rør og profiler, til dreiing, fresing, stansing og boring. Videre er vi gode på prosjektering, design og produktutvikling, og vi både tegner og konstruerer i SolidWorks, forklarer Trond Ringstad, salgssjef hos Norasport Industri.

 

Kun Amada

- Med tiden har vi ønsket oss en nyere kantpresse. Vi har i veldig mange år brukt kantpresser fra Amada, og vi har vært veldig godt fornøyd. Nedetiden har vært helt minimal og servicen har vært bra, fortsetter Ringstad.

- Da vi begynte å vurdere ny kantpresse var vi i ledelsen åpne for andre leverandører. Vi tok en prat med våre operatører siden det er de som skal bruke maskinen. Deres vurdering er viktig for oss når vi skal velge nye maskiner, forklarer Ringstad videre.

Under denne samtalen ble det raskt klart at det bare var Amada som var aktuelt.

- Det fantes rett og slett ikke bedre maskiner ifølge de som bruker maskinene, og dermed gikk vi for en Amada nok en gang. Maskinen som til slutt ble valgt er en Amada HRB 1003, og denne løser våre behov for rask omstilling. Vi har produksjon av både små og store batchstørrelser, så omstillingstid er viktig for oss. Samtidig er kantpressen utstyrt med en stor berøringsskjerm, og det passer jo godt for de yngre som er godt trent i å bruke slikt, forklarer Ringstad smilende.

 

"God løsning"

- HRB 1003 er en veldig god løsning for produksjon med forskjellige batchstørrelser, forklarer Torkil Shawn Schjølberg, Sales Manager hos Amada Norge.

Schjølberg forklarer at kantpressen representerer det siste i utviklingen av hydrauliske kantpresser, og teknologien gjør at deler av høy kvalitet kan produseres med økt pålitelighet, samtidig som lave energikostnader og en utrolig prosesstabilitet holdes. Amada har over årenes løp installert over 250 kantpresser i Norge, og mange av disse begynner å bli gamle og har en eldre styring.

- Vi ser at flere kunder velger å bytte ut de gamle maskinene med en med en lettere styring der man på en enklere måte kan se og skjønne knekkeprosessen. HRB modellen leveres fra 50 tonn til 220 tonn og 2 til 4 meter, avslutter Torkil Shawn Schjølberg.

 

For mer informasjon se: www.norasport.no og www.amada.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093