23948sdkhjf

Norsk på LIGNA – verdens ledende treindustrimesse

Fokus på LIGNA 2023 - verdens ledende messe for treindustrien, blir dagens utvikling i bransjen: Trebearbeidingstransformasjon, Prefabrikkerte byggeprosesser og Grønn materialebearbeiding. To interessante norske utstillere blir også å finne på årets messe, som arrangeres i Hannover 15. - 19. mai.

 

- Etter å ha konsultert markedet, har vi og vår partner VDMA (Association of German Mechanical and Plant Engineering) besluttet å fortsette fokustemaene som opprinnelig var planlagt for den da avlyste LIGNA 2021 på LIGNA 2023. De er fortsatt høyaktuelle – har til og med fått fart når det gjelder betydning – og vil spille en nøkkelrolle. rolle i å bestemme utviklingen av vår industri i de kommende årene, forklarer Stephanie Wagner, leder av LIGNA.

 

Mer digitalisering

Fra snekker og tømrer til møbelindustri, fra produkter til individuelle løsninger – digitaliseringen har for lengst funnet veien til alle områder av trebearbeidings- og treforedlingsindustrien og endrer bedriftenes forretningsmodeller og prosesser fundamentalt. koronapandemien har akselerert denne utviklingen ytterligere. Det er derfor fokustemaet Woodworking Transformation er på agendaen for LIGNA 2023. Med tilkoblede maskiner, menneske-maskin interaksjon, IoT-plattformer, Building Information Modeling (BIM) eller utvidet og virtuell virkelighet, nåværende og fremtidig utvikling innen digitalisering langs hele verdien kjeden vil bli adressert. I tillegg til dette inkluderer ytterligere emner robotikk, logistikk, standardisering, overflatebehandling og skybasert databehandling.

 

Prosesser og logistikk

Betydningen av prefabrikkerte byggeprosesser, og dermed tre i konstruksjon, fortsetter å vokse – både for rene trebygg og for blandede trekonstruksjoner. Dette fører til nye krav til effektivitet og prefabrikasjon. Med sitt fokus på prefabrikkerte byggeprosesser adresserer LIGNA 2023 denne utviklingen. På messen vil besøkende få oppleve hele prosessen, fra planlegging til maskinering og bearbeiding til logistikk i anlegget samt til og på byggeplassen. Dette vil også innebære løsninger for den nå anstrengte forsyningskjedesituasjonen. I tillegg vil harmoniseringen av de nevnte prosessene med generelle trender, som elementisering og standardisering, fleretasjes tømmerkonstruksjon, hybridbygg, modulkonstruksjon og serieproduksjon tas opp.

 

Norsk på LIGNA

En av de to norske utstillerne på Ligna 2023 er Dynea. Selskapet er globalt kjent for sine produkter innen overflatebehandling av tre, men også andre materialer. Under merkenavnet Dynoadd, som Dynea markedsfører, presenteres utvalget av industrielle overflateprodukter. Virksomheten opererer fra Dynea Lillestrøms produksjonssted i Norge og er en integrert del av Dynea AS, verdensledende innen høyytelses adhesjons- og overflateløsninger. Du finner Dynea i hall 26 på stand D77.

Den andre norske utstilleren er Argos Solutions hvis kjernevirksomhet er prosjektering, design og produksjon av overflategraderingssystemer og panelreparasjonssystemer for trepanel- og bygningsindustrien over hele verden. Argos Solutions finner du i hall 26, stand E49/1.

 

Tre er bærekraftig

Som det viktigste fornybare råstoffet utgjør tre et sentralt grunnlag for bioøkonomien på veien fra en økonomi basert på fossile, mineralske råvarer til en som er avhengig av fornybare ressurser. Green Material Processing, den trebaserte bioøkonomien, regnes som en innovativ driver for teknologier og produkter. Rammebetingelsene for å utvide ressurseffektiv treanvendelse er en del av den europeiske grønne avtalen og pilarene i en sirkulær bioøkonomi. En god grunn til å velge Green Material Processing som fokustema for LIGNA 2023. Utstilt vil det være utviklingslinjer for den trebaserte bioøkonomien og teknologiske innovasjoner for ansvarlig bruk av naturressurser, samt prosessteknologier rundt formingsprosessene av kjemisk fordøyd tre. fibre.

- Som verdens ledende messe er LIGNA med sin tematiske setting sett på som en drivkraft for industriutvikling. Med valg av fokustema lever vi opp til denne påstanden. I mai 2023 i Hannover vil vi endelig igjen oppleve innovasjonene som gjør LIGNA til et utstillingsvindu for fremtiden, forklarer Stephanie Wagner.

Den kommende LIGNA vil bli holdt fra 15. til 19. mai 2023, sterkt fokusert på live-arrangementet, med flere digitale produkter.

 

For ytterligere informasjon se: www.ligna.de

 

Om LIGNA

Verdens ledende messe for trebearbeidings- og treforedlingsanlegg, maskiner og verktøy er organisert av Deutsche Messe og VDMA Woodworking Machinery. LIGNA viser frem hele spekteret av produkter og tjenester for primær- og sekundærindustrien: verktøy, maskiner og anlegg for individuell og serieproduksjon, overflateteknologi, trebasert materialproduksjon, sagbruksteknologi, energi fra tre, maskinkomponenter og automasjonsteknologi samt maskiner og anlegg for skogbruk, tømmer- og sagtømmerproduksjon.

Kilde: Deutsche Messe

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109