23948sdkhjf

Ny rekord for AM-messen Formnext i Frankfurt

På årets Formnext mellom 7. og 10. november 2023 ble Frankfurt igjen sentrum for global additiv produksjon og moderne produksjonsteknologier. Med bærekraft i fokus kunne den årlige messen igjen skilte med rekordmange utstillere.

 

Maskinregisteret hadde nok en gang høye forventninger til årets Formnext. En av grunnene er av at messen har hatt en enorm vekst, siden starten i 2015 med 203 utstillere til årets rekordstore deltakelse med 859 utstillere. En annen grunn er at årets «partnerland» var Norden.

På en egen paviljong i hall 11 stilte aktører fra Norge, Sverige, Danmark og Finland ut sine AM-miljøer ut, og det norske bidraget kom fra foreningen Norwegian Additive Manufacturing Cluster.

Foreningens leder, Jan Tore Usken, var deltaker da den nordiske paviljongen holdt paneldebatt på industriscenen i hall 11. Her ble det reflektert over modenheten og det økonomiske potensialet til AM-industrien i Norden.

Mette Lokna Nedreberg, materialspesialist i Kongsberg Maritime, presenterte under tittelen «Design og produksjon av komponenter for maritimt utstyr ved bruk av additiv produksjon» eksempel på bruk av DED (Direct Energy Deposition) til fremstilling av impeller. Med seg på scenen hadde hun Tor Henning Molstad, fra Nordic Additive Manufacturing, som benyttet anledningen til å beskrive hvordan de i samarbeid hadde lykkes med å forbedre kvaliteten, redusere kostnader og ledetider og redusere miljøbelastningen.

 

Solid norsk besøk

Det høyere modenhetsnivået, økende integrasjon i produksjonslinjer, avansert automatisering og nye produksjonsteknologier og materialer spilte en stor rolle på årets Formnext. Metatrenden bærekraft var i fokus for stadig flere besøkende og utstillere, årets partnerregion Norden og det omfattende sceneprogrammet.

Formnext fortsatte å skrive sin suksesshistorie inn i 2023, og demonstrerte igjen relevansen av additive produksjonsprosesser. I sitt niende år ønsket Formnext-utstillingen 32.851 spesialister og ledere velkommen (50 prosent internasjonale), noe som representerer en ytterligere økning på 11,1 prosent i forhold til de imponerende tallene som allerede er registrert for året før.

Med 859 utstillere (hvorav 59 prosent var internasjonale), viste det seg å være nok et rekordår for Formnext. Utstillerne, varierte arrangementer og spesialutstillinger demonstrerte det brede spekteret av muligheter som tilbys av additiv produksjon for en rekke brukerindustrier, inkludert medisinsk teknologi, bil- og maskinteknikk, arkitektur og romfart.

I år var det mange norske besøkere og en egen delegasjon fra AM North, med Roman Fredriksen hadde et todagers program med ulike besøk på messen, blant annet på den nordiske paviljongen, hos Markforged, Nikon/SLM Solutions, Roboze, Trumpf, DMG MORI og to fellesmiddager.

Salgsrepresentanter fra Norge samt norske AM-produsenter var også tilstede.

 

En imponerende merittliste

- Med den enestående konsentrasjonen av innovasjoner, beslutningstakere og AM-eksperter, tilbød arrangementet en unik messeopplevelse. I sammenheng med en ekstremt dynamisk sektor gir Formnext et veikart for utviklingen av banebrytende produksjonsindustri. Besøkende ble også imponert over Formnexts utvikling og det store antallet innovasjoner som ble vist, oppsummerer Sascha F. Wenzler, visepresident for Formnext hos arrangementsarrangøren Mesago Messe Frankfurt GmbH.

 

Hold deg oppdatert

Neste år er Formnext planlagt å finne sted fra 19. til 22. november 2024 i Frankfurt am Main.

For mer informasjon om messen klikk HER

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064