23948sdkhjf

Fanuc på EMO 2023 – Nye løsninger for maskinindustrien

Fanuc-innovasjoner reduserer energikostnadene, støtter digitalisering og reduserer kompetansemangel, det ble vist på årets EMO i Hannover.

 

Til tross for den nåværende globale investeringsbegrensningen, forventer Fanuc en betydelig økning i etterspørselen etter fabrikkautomatisering på mellomlang til lang sikt, inkludert i Europa. På den EMO 2023 i Hannover viste selskapet frem sine nyeste produkter og løsninger, og demonstrerte hvordan verktøymaskinprodusenter og brukere kan håndtere presserende problemer som økende energikostnader, digitalisering og mangel på kompetanse.

 

Verdenspremiere

Blant de viktigste nyvinningene var den nye CNC-generasjonen, som selv om den fortsatt er under utvikling, fikk verdenspremiere på EMO. Utstyrt med et moderne iHMI2-grensesnitt, gir ifølge produsenten den nye FS500-iA betydelig høyere ytelse, støtte for enhver maskinkinematikk og bedre klarhet for operatøren. Brukere kan også oppnå energibesparelser på rundt 10 prosent takket være det nye ai-D-drivsystemet. Fanuc har allerede implementert mange av disse fordelene i de forbedrede versjonene av sine eksisterende FS30i/31i/32i-B Plus og standard FS0i-F Plus CNC-løsninger.

 

Rask implementering

På digitaliseringsområdet tilbyr Fanuc flere verdiøkende løsninger, inkludert digital tvillingteknologi som hjelper med utvikling av maskinprogramvare og produsentspesifikk operatørveiledning. Digital tvillingteknologi kan også tjene til å optimere ytelsen, strømlinjeforme driften og teste nye konsepter, alt kartlagt virtuelt men veldig realistisk for å støtte rask implementering.

Når det gjelder datainnsamling og analyse, kan Fanuc tilby en rekke integrerte IoT-løsninger, samt selskapets IoT-plattform FIELD System Basic Package. I tillegg tilbyr Fanuc grensesnitt til alle større IoT-plattformer, en viktig forutsetning i den smarte fabrikkreisen. For å demonstrere den enkle integreringen av Fanuc-produkter - CNC, roboter og Robomachines (sammen med periferiutstyr) - i en helautomatisert fabrikk, viste selskapet en effektiv produksjonscelle på EMO med to Robodrill α-DiB Plus-maskinsentre og to Robocut α- CiC tråd-EDM-maskiner.

 

Bedre presisjon

Høydepunkter i Fanucs maskinserie presentert på EMO inkluderte Robodrill α-D28LiB5ADV Plus Y500 med en automatisk verktøybyttekapasitet på 28 stasjoner og et lengre Y-akseslag på 500 mm. Også utstilt var Robocut α-C800iC tråd-EDM-maskin, som fullfører serien som den største Fanuc CiC-modellen med forbedret presisjon og brukervennlighet. Roboshot α-S50iB sprøytestøpemaskin, som er en helelektrisk modell som tilbyr spesielt lavt energiforbruk, hadde støtte fra en robot fra Fanuc LR Mate-serien for å demonstrere helautomatisert drift.

 

1 millioner roboter

Selv om automatisering av verktøymaskiner har vært en viktig salgsdriver for Fanuc de siste årene, har roboter også funnet veien til fabrikker, logistikksentre og andre steder, og utfører et bredt spekter av bruksområder. Et økende antall har visjonssystemer som krever høy datakraft. På EMO introduserte Fanuc sin nye iPC Box, som er en pålitelig industriell løsning for avanserte robotapplikasjoner.

Selskapet, som har mer enn 200 robotmodeller i sitt utvalg og nylig annonserte leveringen av sin en millionte robot, stilte ut en rekke roboter i en rekke interessante bruksområder. Blikkfang inkluderer verdens kraftigste robot, M-2000iA/2300, som kan håndtere nyttelast på opptil 2300 kg, og M-1000iA med en nyttelast på 1000 kg. Begge vakte stor oppmerksomhet med sine svært allsidige bevegelser, det samme gjorde Fanucs omfattende utvalg av samarbeidende roboter (cobots).

 

Kraftigere coboter

Fanuc utvidet nylig nyttelasten til cobotene sine til 30 kg for CRX-25iA og 50 kg for CR-35iB, noe som gjør sistnevnte modell til den kraftigste coboten på markedet. Etterspørselen etter coboter har økt dramatisk de siste årene, ettersom de enkelt integreres i eksisterende produksjonslinjer uten behov for sikkerhetsbarrierer eller vakthold, og dermed sparer plass og gir muligheten til å jobbe "hånd i hånd" med fabrikkoperatører.

- Vi ønsker å avlaste arbeidere fra repeterende, kjedelige og farlige oppgaver. Både arbeidere og bedrifter kan dra nytte av å omdisponere sine ansatte til mer utfordrende oppgaver der de bedre kan bruke sine kognitive ferdigheter, sa Marco Ghirardello, president og adm. direktør i Fanuc Europe, på en pressekonferanse på EMO.

 

Gir resultater

For å hjelpe bedrifter med å oppgradere sine ansatte, har Fanuc utvidet sine opplæringssentre og akademier over hele Europa. Selskapet samarbeider også med universiteter og utdanningsinstitusjoner for å lære opp neste generasjon automasjonseksperter.

Fanucs streben etter innovasjon, opplæring, pålitelige produkter og service, sammen med det store salgs- og servicenettverket med mer enn 20 kontorer i Europa og over 260 verdensomspennende lokasjoner, ser ut til å gi resultater.

- I Europa ser vi for tiden mange kunder som ønsker å ekspandere utenfor hjemmemarkedene sine og velger oss som en global partner, sa Ghirardello. Han kunngjorde også at Fanuc ville fortsette å jobbe tett med kunder og opprettholder sin strategi om å utvikle innovative løsninger for forbedring av produksjonsindustrien.

 

For mer informasjon se: www.fanuc.eu

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094