23948sdkhjf

Renishaw med XK10 justeringslasersystem

Renishaw presenterer XK10som  kan brukes til å måle og registrere mange forskjellige geometriske feiltyper på verktøymaskiner med ett enkelt system.

 

Renishaw XK10 justeringslasersystem er utviklet for å måle geometriske feil og rotasjonsfeil for verktøymaskiner. Bruk med XK10 i verktøymaskinens fikstur muliggjør raskere og enklere målinger i forhold til tradisjonelle metoder, som eksempelvis måleinstrumenter og autokollimatorer. Systemet kan brukes på lineære skinner for å sikre at de er rette, firkantede, flate, parallelle og jevne, samt for å vurdere spindelretningen og koaksialiteten til roterende maskiner.

 

Reduserer tidsbruk

Måling av geometriske feil og rotasjonsfeil under maskinbygging, vedlikehold og service, muliggjør nøyaktig innretting og justering av maskinakser for å oppnå optimal ytelse. Dette reduserer tiden under maskinmonteringsprosesser og service på stedet, inkludert regelmessig vedlikehold eller etter en kollisjon.

 

Systemoversikt

Senderenheten er den primære metoden for laseroverføring for de fleste typer målinger. Den brukes med M-enheten for geometriske mål opp til 30 m.

S-enheten og M-enheten inneholder både sendere og mottakere og kan konfigureres i ulike konfigurasjoner avhengig av feiltypen som testes.

Displayenheten brukes til å ta og registrere målinger, samt vise live-avlesninger for enkel justering. Med et oppladbart batteri kan man ha bærbar drift i opptil 30 timer.

XK10-systemet inkluderer en verktøymaskinfikstur som er utformet spesielt for å forbedre repeterbarhet og nøyaktighet i målinger.

 

Nøkkelfunksjoner og fordeler

XK10 er konfigurert for å tilby fleksible måleløsninger for verktøymaskiner. Settet gir mulighet for variasjoner i maskinstørrelser og konfigurasjoner.

Roterende hode tillater enkel strålepeking fra senderenheten med muligheten til å måle flathet ved hjelp av en rekke rutenettpunkter.

Intuitiv programvare veileder brukeren raskt og enkelt gjennom oppsett- og måleprosessen. Man kan lage egendefinerte rapporter. Retthet- og parallellitetanalyse, omtalt i CARTO Explore, gir pålitelige resultater for å kontrollere og korrigere maskinjustering.

 

For mer informasjon se: www.renishaw.com og www.digernes.no og www.ege.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109