23948sdkhjf

Robotisert Spinner dreiebenk til Induform

En ny leveranse til Induform AS er klar for installering, og Per Mobeck fra PMV Service AS har tatt turen til Spinner-fabrikken for å inspisere og sjekke at alt ser ok ut.

 

- Spinner Werkzeugmaschinenfabrik GmbH er en maskinprodusent jeg har jobbet med i noen år, og de produserer svært gode verktøymaskiner, forteller Per Mobeck, daglig leder hos PMV Service AS.

- Nå nærmer vi oss tidspunktet at alt er klart for levering og installering hos Induform, og da føles det greit å ta turen ned. Da får jeg sjekket at alt ser bra ut og virker som det skal.

 

Meget kompakt

Dette er den andre Spinner-maskinen Mobeck leverer til Induform, og maskinen som skal installeres hos Induform denne gangen er en dreiebenk med robot. Maskinen leveres som en enhet, og består av dreiebenken Spinner TC600 og Robobox.

- Spinner TC600 er en høyytelses universal dreiebenk med herdede boksvanger. Dette er den mest moderne og dynamiske synkron-motorspindel med veskekjøling som Spinner leverer. Den har en svært kompakt design med minimale ytre dimensjoner, og er tilgjengelig med Y-akse eller subspindel, forklarer Mobeck og fortsetter:

- Maskinen brukes vanligvis til å bearbeide svært krevende arbeidsstykker fra stangmateriale eller i robot/chucking-applikasjoner.

 

Klar for levering

Dreiebenken leveres som en enhet med robotsystemet Robobox. Systemet er utviklet av Spinner og inneholder en Fanuc industrirobot med to sett gripere.

- Robobox plukker ubearbeidede detaljer fra de fem skuffene som roboten har under seg, og legger deretter de ferdige detaljene tilbake i skuffene, forklarer Mobeck.

Robobox er en fleksibel løsning, og robotsystemet kan integreres på både dreiebenker og fresemaskiner, samt være utstyrt med forskjellige gripesystemer for runde eller rektangulære deler. Robotsystemet er "plug and play" mot Spinners egne maskiner, og har Siemens 840SL CNC styring på Spinners SPIOS plattform.

- Alt synes å se perfekt ut her nede, og den robotiserte dreiebenken ser klar ut for levering. Nå er det bare å pakke det ned, og så gleder jeg meg til å få alt installert hos Induform. Jeg er helt sikker på at de vil bli svært godt fornøyde, avslutter Per Mobeck.

 

For mer informasjon se: www.pmvservice.no og www.induform.no og www.spinner.eu.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188