23948sdkhjf

Bli med på nasjonal konferanse for additiv produksjon!

Den 21. til 22. mars i år arrangeres nasjonal konferanse for additiv produksjon hos NTNU/SINTEF i Trondheim. Det er foreningen Norwegian AM, i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheimsregionen, som sammen med NTNU/SINTEF, står bak konferansen.

 

Lokal produksjon, digital produksjon, CO2-reduksjon og suksesshistorier er temaer under Nasjonal konferanse for additiv produksjon, som holdes hos NTNU, Valgrinda 2000 S. P. Andersens veg 3, 7031 Trondheim.

 

Bredt miljø

Norwegian Additive Manufacturing Cluster (Norwegian AM) er en forening med formål å være det nasjonale nettverket for additiv produksjon i Norge. Nettverket skal være åpent for bedrifter og organisasjoner fra alle bransjer samt utdannings- og forskningsinstitusjoner. Nettverket skal fremme utviklingen av økosystem og kunnskap rundt AM i Norge, samt knytte sammen relevante miljøer på tvers av bransjer, og stimulere til vekst, innovasjon og nye bærekraftige løsninger.

Norwegian AM har vokst ut av et bredt næringsmiljø i Norge, og er et landsdekkende nettverk. Ledelsen består av medlemmer fra Næringsforeningen i Stavanger-regionen, SINTEF Manufacturing AS, Universitetet i Tromsø, Capnor AS, Equinor ASA, Mechatronic Innovation Lab og Probarents. Leder av Norwegian AM er Jan Tore Usken som også er daglig leder i Creator Makerspace i Stavanger.

 

Viktig møteplass

Det har vært gjennomført flere konferanser innenfor temaet additiv produksjon i Norge de siste åtte-ti årene, men denne konferansen er den første i regi av en egen forening innen feltet. Norwegian AM og samarbeidspartnerne har satt sammen et faglig spennende og aktuelt program med rundt 20 foredragsholdere som kommer fra akademia, næringsliv og ulike industribransjer.

Med hovedtema lokal produksjon, digital produksjon, CO2-reduksjon og suksesshistorier får vi blant annet kjennskap til opprinnelsen og tidlige anvendelser av additiv produksjonsteknologi. Vi får innsikt i teknologiske prosesser innenfor ulike materialer, bruk av additiv produksjon for fremstilling av reservedeler og ved reparasjoner, dessuten konkrete eksempler på bruken av AM i norsk industri.

Additiv produksjon forandrer måten vi tenker på design og produksjon. Med sin evne til å skape komplekse geometrier og intrikate strukturer, tilbyr AM enestående fleksibilitet og innovasjon. Men hva gjør additivt produserte deler virkelig eksepsjonelle?

Det blir innlegg om digitale varelager og hvordan lykkes med å sende digitale deler til et annet kontinent. Produksjon på stedet er her et stikkord.

Denne konferansen er en viktig møteplass og passer for deg som vil holde deg oppdatert innen additiv produksjon, få inspirasjon og nye kontakter. 

 

Programmet

mandag 20. mars

 

18.00 - Beer & AM, pre-event (separat billett nødvendig)

Lokasjon: ØX Tap Room, Munkegata 26, 7011 Trondheim

 

Tirsdag 21. mars

 

09.00: Påmelding

09.30 : Introduksjon til AM

11.00 : Meet & greet

12.00 : Offisiell åpning av konferansen

12.30 - 16.45: Presentasjoner og diskusjoner fra scenen, emner innen lokal produksjon, digital produksjon, CO2-redusering & suksesshistorier

 

19.00: Konferansemiddag (trenger separat billett)

 

Onsdag 22. mars

 

09.00 - 16.00: Presentasjoner og diskusjoner fra scenen, temaer innen lokal produksjon, digital produksjon, CO2-redusering & suksesshistorier

 

Følg Norwegian AM på LinkedIn for å få hele programmet med foredragsholdere og diskusjon planlagt: https://www.linkedin.com/company/norwegian-am

 

Billetter kjøpes på Eventbrite: https://lnkd.in/dkEAJViD

For mer informasjon se: www.norwegianam.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094