23948sdkhjf

Sporveien Vognmateriell med Pangborn slyngrenser

Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser, og de bygger, utvikler og forvalter infrastruktur for trikk og T-bane. For å hindre korrosjon på trikk og bane, og effektivisere vedlikeholdet, fikk nylig Sporveien Vognmateriell AS installert en kraftig slyngrenser fra produsenten Pangborn. Levering og installasjon ble gjort av Norspray AS.

 

Sporveien Vognmateriell AS har økonomisk ansvar for T-banevognene (MX3000) og trikkene (SL79 og SL95) i Oslo gjennom hele livsløpet. Fra anskaffelse via vedlikehold og oppgraderinger til avhending. Rullende materiell er utsatt for store påkjenninger, og for å ta vare på det på en best mulig måte, blir det jevnlig vedlikeholdt.

- Dette vedlikeholdet er omfattende, og rullende materiell blir nærmest plukket ned til sine minste bestanddeler, forteller Robert Rangnes-Iversen, driftsleder hos Sporveien AS.

 

Slyngrenser fra Norspray

Rullende materiell er utsatt for mye vær og er for mye rust og korrosjon.

- Å drive jevnlig vedlikehold gjør at trikk og bane holder mye lenger, og alltid er i topp, forsvarlig stand. Dette sparer samfunnet for store summer og er viktig for oss i Sporveien, fortsetter Rangnes-Iversen.

For å best mulig fjerne korrosjon på delene før lakkering, og for best mulig resultat, besluttet Sporveien å investere i et stort slyngrenseanlegg. Etter en anbudsrunde ble det besluttet å tildele kontrakten til Norspray AS.

 

Stor kapasitet

Norspray er leverandør til de fleste overflateselskap i land- og petroleumsbasert industri, samt verft, smelteverk og støperier i hele Norge.

- Vi har solid bransjekunnskap og vurderte det slik at for den typen jobber som Sporveien utfører var et slyngrenseanlegg fra den engelske produsenten Pangborn mest aktuelt, forklarer Kjetil Stenehjem salgsansvarlig hos Norspray.

Maskinen Norspray har levert til Sporveien er en Pangborn Acu-Strike Blast wheel. Dette er en maskin med stor kapasitet og den leveres med to 11kW Acu-Strike Rotoblast wheel.

- Pangborn leverer overflatebehandlingsutstyr og slyngrenseanlegg til kunder over hele verden. De leverer blant annet til fly-, tog-, jordbruk- og bilindustrien, og er en produsent som lager veldig gode maskiner, sier Stenehjem.

 

Miljøvennlig metode

Slyngrensing er kort fortalt fjerning av urenheter fra ulike overflater. Til dette brukes runde stålkuler eller grit, som er mer kantete. Det blir ofte brukt en kombinasjon av disse. Prosessen brukes for å forberede overflater før videre bearbeiding som sveising, lakk og priming. Slyngrensing brukes til bearbeiding av metall, i alle former og fasonger, størrelser og vekt, og på sveisede konstruksjoner.

- Fordelen med slyngrensing er at du lettere avdekker overflateskader, samt får bedre kontakt mellom metallet og beskyttende belegg. Dette gir økt levetid og er den mest effektive overflatebehandlingen av metall. Slyngrensing er også miljøvennlig ved at man ikke bruker hverken kjemikalier eller syrer, kun friksjon. Alle avfallsstoffer blir sugd opp det innebygde avsugssystemet, noe som gir null utslipp av støv til arbeidsmiljøet, avslutter Kjetil Stenehjem.

 

For mer informasjon se: www.norspray.no og https://sporveien.com/inter/om/sporveienvognmateriell

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078