23948sdkhjf

På Smart Sveis 2023: Laserbehandling forlenger levetiden til komponentene

Duroc Laser Coating tilbyr laseroverflatebehandlinger som forlenger levetiden til komponentene, noe som medfører bærekraftig ressursutnyttelse.

 

Å renovere slitte eller ødelagte deler, eller produsere nye komponenter ved hjelp av laserteknologi, er både miljøsmart og kostnadseffektivt. Det gir blant annet en bærekraftig ressursutnyttelse for industrien fordi komponentene, takket være overflatebehandlingsmetoden, har betydelig lengre levetid enn de ellers ville hatt.

 

Økonomisk metode

Å se på alternative reparasjonsmetoder, som er mer holdbare enn de tradisjonelle, som eksempelvis laseroverflatebehandlinger i form av lasersveising, laserimpregnering og laserherding, gir mange fordeler for bransjen i dag.

- Vi i Duroc Laser Coating hjelper blant annet bedrifter når de har slitasje på bevegelige deler i sin produksjon, hvor vi reparerer komponenter som ellers ville blitt vraket, forklarer Joachim Andersson, administrerende direktør i Duroc Laser Coating, og fortsetter:

- Laseroverflatebehandlingen gjør at komponentene får en bedre tilpasset overflate der det trengs mest og dermed en betydelig lengre levetid etter renovering enn delene hadde før. Dette er både kostnads- og ressurseffektivt, reduserer produksjonsstans og er bra for miljøet. 

 

Lengre holdbarhet

Det er ikke bare ødelagte eller slitte komponenter som kan få lengre levetid. Også nye komponenter kan få lengre levetid gjennom innovative løsninger med lasere. - Vi merker at stadig flere produksjonsbedrifter innser konkurransefordelene ved å øke bærekraften allerede i produksjonen av nye komponenter, og i dag ligger rundt 60-70 prosent av omsetningen vår i det området, sier Andersson, og legger til:

- Gjennom årene har vi bygget opp en unik kompetanse i Sverige når det gjelder laseroverflatebehandlinger, og vi fremstår som en interessant samarbeidspartner for produksjonsbedrifter. Det er best når vi kommer inn allerede på designstadiet, slik at vi kan hjelpe kundene med å designe unike laseroverflatebehandlede komponenter med lang levetid, forklarer Joachim Andersson videre.

 

Økt ytelse og færre deformasjoner

Metallkonstruksjon med laserteknologi muliggjør økt produktytelse og møter kravene for ekstreme overflate- og funksjonsegenskaper når det gjelder blant annet friksjon, korrosjon og slitasje.

- Fordi laserteknologien kan styre varmetilførselen, er det også færre geometriske deformasjoner. Vi kan tilpasse hele overflatelag eller deler på en komponent. Noen eksempler på produkter vi lager er glidelager, ventiler, pressverktøy, sliteforinger, stempelstenger, ruller, sliteplater, foringer, akslinger, tannhjul, hylser og drivhjul, forteller Andersson.

 

Sterkere og tynnere overflatelag

Duroc Laser Coatings kunder finnes i dag blant annet innen kraft-, gruve-, stål-, papir-, masse- og prosess- samt verkstedindustrien. Laseroverflatebehandlingen gjør at en ikke sløser bort materiale unødvendig, og man får en komponent med riktige egenskaper på riktig sted. Lagene er alltid hundre prosent atombundet til grunnmaterialet, og lagtykkelsen kan justeres etter behov.

- Gjennom å kontrollere energitilførselen kan vi jobbe med flere materialkombinasjoner enn det som kan gjøres med andre teknikker. For eksempel sveising med karbidmatriser som skaper overflater med ekstremt god slitestyrke. Vi vil holde et foredrag om alle fordelene med laseroverflatebehandling på Smart Sveis Konferansen, og vi håper mange nysgjerrige kommer for å høre, avslutter Joachim Andersson.

 

For mer informasjon se: www.duroclasercoating.com

Kilde: Duroc Laser Coating

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142