23948sdkhjf

BANE NOR med Nord-Europas største lakk- og tørkekabin

Norspray er leverandør til de fleste overflateselskap i land- og petroleumsbasert industri, samt verft, smelteverk og støperier i hele Norge. Nylig leverte de Nord- Europas største lakk- og tørkekabin til BANE NOR/ Mantena i Oslo.

 

Mantena er den tidligere verkstedenheten til Norges Statsbaner. De vedlikeholder og reparerer skinnegående kjøretøy, komponenter og skinnegående anleggsmaskiner for en rekke jernbaneselskaper, samt utfører termisk sprøyting av metaller.

Nylig ble en helt ny male- og tørkekabin ferdigstilt. Den er beregnet for lakkering og tørking av hele togsett, og ansvaret for leveringen hadde firmaet Norspray. Ifølge leverandøren er anlegget utstyrt med markedets mest innovative styresystem, samt Norsprays egen Energi-Spare-Pakke.

 

Langt samarbeid

Lakkhallen er totalt 113 meter lang, og er oppført som fire uavhengige lakk- og tørkekabiner i forlengelse av hverandre, adskilt av vertikale rulleporter. Alle fire kabiner kan kjøre samtidig og, eller uavhengig av hverandre. Det er også levert tilhørende malingslager og to blanderom.

- Kabinen er produsert av det danske firmaet Ventherm, som er et firma vi i Norspray har samarbeidet lenge med, forklarer Kjetil Stenehjem, som har hatt ansvaret for levering av anlegget.

- Ventherm er kjent for sin produksjon av lakk- og tørkekabiner, samt andre typer maleanlegg til industriell overflatebehandling. De leverer anlegg til blant annet vindmølle-, offshore-, forsvar- og landbruksindustrien, forklarer Stenehjem videre.

 

Tilfredsstiller «alle» krav

Det er mange ting som skal være på plass når man leverer et slikt anlegg, og Ventherm sine anlegg tilfredsstiller alle de krav som stilles.

- Dette kan blant annet være krav i relasjon til brann, ATEX, arbeidsmiljø og maskinsikkerhet. I tillegg kommer egenskaper som topp driftssikkerhet, og et energiforbruk som er svært lavt, noe som er svært viktig for oss både av hensyn til miljøet og dagens strømpriser, fortsetter Stenehjem.

Lakkhalen er utstyrt med hele åtte Wall-Man lifter for operatørene. Disse liftene er veggmonterte 3-dimensjonale lifter som er ATEX-godkjent og kjøres på trykkluft.

- Liftene sikrer at operatøren kan utføre lakkjobben på en optimal måte med maksimalt sikkerhet, avslutter Kjetil Stenehjem fra Norspray AS.

 

For mer informasjon se: www.norspray.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.328