23948sdkhjf

Creator Makerspace - Prototypverksted og mer til

Produktutvikling, prototyper og testing av nye ideer og konsepter, alt dette kan du få hjelp til hos Creator Makerspace i Stavanger. Bedrifter og enkeltpersoner bruker det kreative miljøet til å realisere ideer og nyvinninger.

 

Folk med gode ideer mangler ofte et sted å sette dem ut i livet. I Creator Makerspace på Tvedtsenteret i Stavanger har disse såkalte «makerne» fått et åpent innovasjonsmiljø der de deler på alt; utstyr, verktøy, kompetanse og prosjekter. Dette er et samarbeidsmiljø der kreative folk hjelper hverandre med å løse utfordringer og gir hverandre nye impulser med tverrfaglig skaperkraft.

 

Flere bedrifter

Mange forbinder såkalte makerspace som en plass for veldig interesserte enkeltpersoner, men har dere bedrifter som også bruker denne møteplassen?

- Ja absolutt, men nå trenger vi flere bedrifter som vil bygge, teste og utvikle sine produkter hos oss slik at miljøet skal utvikle seg videre. Pandemien rammet også oss hardt, så vi ønsker nye bedrifter velkommen, svarer Jan Tore Usken, daglig leder i Creator Makerspace.

Siden starten i 2015 har over 80 bedrifter fått utviklet sine ideer til piloter og produkter hos Creator Makerspace. En «maker» er rett og slett en som lager ting; fra han som bygger LEGO-by med jentungen, til studenten som bygger sitt første kretskort og til han som lager et elektronisk nattbord med stemmestyring fordi han ikke finner det i butikken. 

- En av våre makere heter Jørn Tveten, og han utviklet et smart nattbord med trådløs mobillading, forteller Usken.

 

Får ny kompetanse

- Creator har vært en måte for oss å få kompetanse på nye måter å produsere ting på, sier Bjarte Langeland, daglig leder i Stinger Technology, som jobber med undervannsdroner.

- Ansatte hos oss er medlem i Creator for å lære seg eksempelvis 3D-printing, maskinering og andre måter å bruke materialer på. Creator har vært en plass der studenter kan komme og utvikle egne droner for oss og vi har også leid inn folk fra Creator med spesialkompetanse på mekatronikk, noe vi trenger, forteller han.

 

Alt på ett sted

Creator Makerspace har boltreplass på 1200 kvm med kontorer og verksted hos Tvedt.

Bedrifter som ClevAir, Desert Control, Podbike, Sparc Technologies og Tectal har alle vært en del nettverket.

– Vi ble tipset om å være her da vi startet i 2016, og har gjort all prototyping i disse lokalene. Det er vanskelig å si på forhånd hvilke behov man får, men her har de alt man trenger. Det hadde blitt svært kostbart for oss dersom vi skulle kjøpt inn for eksempel 3D-printere selv, sier medeier og utvikler i Tectal, Lars Wessel.

- For oss har det betydd mye å være på Creator. Her har vi tilgang på all mulig slags utstyr for prototyping av produkter, også programvare, 3D-printere og laserkuttere, sier Wessel, som blant annet lager sensor som teller og klassifiserer trafikk.

- Det er mange kreative sjeler her, så er det noen som behøver hjelp eller inspirasjon ikke nøl med å ta kontakt inviterer Jan Tore Usken.

 

For interesserte kontakt Jan Tore Usken på jantore@creator.no eller +47 924 43 136.

 

For mer informasjon se: www.creator.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094