23948sdkhjf

Nor-Swiss med Rego-Fix spennsystem

Nor-Swiss AS er eksklusiv leverandør av blant annet sponfraskillende verktøy, holdende verktøy, oppspenningsutstyr og måleverktøy. Nylig inkluderte Nor-Swiss sveitsiske Rego-Fix i sin omfattende portefølje.

 

- Rego-Fix er en sveitsisk produsent av førsteklasses verktøy med ekstraordinær pålitelighet, høy presisjon og enestående kvalitet, og vi er stolte av å nå kunne tilby disse produktene til det norske markedet, forklarer Bent Muggerud, daglig leder hos Nor-Swiss AS.

- Et av produktene som vi har spesielt store forventninger til er PowRgrip. Systemet gir overlegne spennkrefter sammenlignet med alt annet i markedet som setter standarden for sikkerhet, brukervennlighet og presisjon når det kommer til verktøyholdere. Systemet er tildelt Red Dot utmerkelsen i USA for industridesign, legger Muggerud til.

 

Passer «alle» maskiner

PowRgrip presser skjæreverktøyet inn i holderen med hydraulikk, og prinsippet gjør det mulig å bytte verktøy på under 10 sekunder. Det finnes ingen kjent grense for hvor mange ganger man kan skifte verktøy i hver enkelt holder.

- Rego-Fix ville kjøre en holdbarhetsstudie på systemet, og la inn x antall sammensetninger pr. dag. De stoppet studiet da systemet passerte drift i 77 år, fortsetter Muggerud entusiastisk.

Enhver operatør vil kunne operere systemet i løpet av minutter uten videre opplæring.

PowRgrip er et svært fleksibelt system og det passer for alle maskiner uavhengig av om det er valgt DIN69871, MAS-BT, HSK eller Capto i maskinspindel. Finnes også med sylindriske skaft.

Siden verktøyet «henger i lufta» under inn- og utspenning er det ingen omstilling om man veksler mellom ulike grunnholdere. Programmet er inndelt i ulike størrelser, hylsene finnes i et størrelse-segment fra 0,2 til 25mm. Meget stort utvalg i ulike lengder på holdere og forlengere. Sammensetning av verktøy gir ingen røyk eller varme, og systemet tilfredsstiller alle HMS-krav.

 

Høyere produktivitet

- Svært mange anerkjente verktøyprodusenter verden over bruker dette systemet i sin egen produksjon, og jeg er overbevist om at når vi får sjansen til å teste systemet ute hos kunder så vil mange la seg imponere, fortsetter Muggerud.

Kort oppsummert så vil PowRgrip, spesielt ved frese applikasjoner, gi høyere produktivitet og forbedret effektivitet.

- PowRgrip komplementerer flere av våre øvrige agenturer på en perfekt måte.

Rego-Fix har i tillegg et av markedets mest omfattende program for ER-hylser og holdere. De regnes vel med rette som ER-systemets opphav, sier Muggerud og legger til:

- Et annet interessant nisjeprodukt er et patentert «low cost» opplegg for å bygge om drevne og statiske verktøy for dreiesentre uten innvendig kjøling til innvendig kjøling. Alle holdere, uavhengig av fabrikat kan bygges om. Helt genialt og ombyggingen gjøres enkelt hos kunde.

- Nå gleder jeg meg bare til at vi får vist PowRgrip systemet og det øvrige sortimentet til det norske markedet og ber interesserte ta kontakt med oss i Nor-Swiss eller et av de andre selskapene i Ege-Gruppen for ytterligere informasjon eller demo, avslutter Bent Muggerud.

 

For mer informasjon se: www.norswiss.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11