23948sdkhjf

Nor-Swiss med Rego-Fix spennsystem

Nor-Swiss AS er eksklusiv leverandør av blant annet sponfraskillende verktøy, holdende verktøy, oppspenningsutstyr og måleverktøy. Nylig inkluderte Nor-Swiss sveitsiske Rego-Fix i sin omfattende portefølje.

 

- Rego-Fix er en sveitsisk produsent av førsteklasses verktøy med ekstraordinær pålitelighet, høy presisjon og enestående kvalitet, og vi er stolte av å nå kunne tilby disse produktene til det norske markedet, forklarer Bent Muggerud, daglig leder hos Nor-Swiss AS.

- Et av produktene som vi har spesielt store forventninger til er PowRgrip. Systemet gir overlegne spennkrefter sammenlignet med alt annet i markedet som setter standarden for sikkerhet, brukervennlighet og presisjon når det kommer til verktøyholdere. Systemet er tildelt Red Dot utmerkelsen i USA for industridesign, legger Muggerud til.

 

Passer «alle» maskiner

PowRgrip presser skjæreverktøyet inn i holderen med hydraulikk, og prinsippet gjør det mulig å bytte verktøy på under 10 sekunder. Det finnes ingen kjent grense for hvor mange ganger man kan skifte verktøy i hver enkelt holder.

- Rego-Fix ville kjøre en holdbarhetsstudie på systemet, og la inn x antall sammensetninger pr. dag. De stoppet studiet da systemet passerte drift i 77 år, fortsetter Muggerud entusiastisk.

Enhver operatør vil kunne operere systemet i løpet av minutter uten videre opplæring.

PowRgrip er et svært fleksibelt system og det passer for alle maskiner uavhengig av om det er valgt DIN69871, MAS-BT, HSK eller Capto i maskinspindel. Finnes også med sylindriske skaft.

Siden verktøyet «henger i lufta» under inn- og utspenning er det ingen omstilling om man veksler mellom ulike grunnholdere. Programmet er inndelt i ulike størrelser, hylsene finnes i et størrelse-segment fra 0,2 til 25mm. Meget stort utvalg i ulike lengder på holdere og forlengere. Sammensetning av verktøy gir ingen røyk eller varme, og systemet tilfredsstiller alle HMS-krav.

 

Høyere produktivitet

- Svært mange anerkjente verktøyprodusenter verden over bruker dette systemet i sin egen produksjon, og jeg er overbevist om at når vi får sjansen til å teste systemet ute hos kunder så vil mange la seg imponere, fortsetter Muggerud.

Kort oppsummert så vil PowRgrip, spesielt ved frese applikasjoner, gi høyere produktivitet og forbedret effektivitet.

- PowRgrip komplementerer flere av våre øvrige agenturer på en perfekt måte.

Rego-Fix har i tillegg et av markedets mest omfattende program for ER-hylser og holdere. De regnes vel med rette som ER-systemets opphav, sier Muggerud og legger til:

- Et annet interessant nisjeprodukt er et patentert «low cost» opplegg for å bygge om drevne og statiske verktøy for dreiesentre uten innvendig kjøling til innvendig kjøling. Alle holdere, uavhengig av fabrikat kan bygges om. Helt genialt og ombyggingen gjøres enkelt hos kunde.

- Nå gleder jeg meg bare til at vi får vist PowRgrip systemet og det øvrige sortimentet til det norske markedet og ber interesserte ta kontakt med oss i Nor-Swiss eller et av de andre selskapene i Ege-Gruppen for ytterligere informasjon eller demo, avslutter Bent Muggerud.

 

For mer informasjon se: www.norswiss.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
70 norske på DMG MORI åpent hus i Pfronten
Ny serie med gjengetapper fra Seco Tools
DAMRC TapTest – kan gi store besparelser!
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094