23948sdkhjf

Utskiftbare keramiske fresehoder takler høy temperatur

Skjæreverktøy- og verktøysystemspesialisten Sandvik Coromant utvider serien med utskiftbare keramiske fresehoder og lanserer en ny keramisk kvalitet for optimert ytelse i nikkelbaserte legeringer. Den nyeste hardloddete keramiske CoroMill 316 tilbyr en mer produktiv metode for grovbearbearbeiding av ISO S-materialer enn standard hardmetallfreser.

 

Etter hvert som bruk av nikkelbaserte legeringer blir stadig mer dominerende i fremstillingen av luft- og romfartskomponenter, vokser også etterspørselen etter optimerte skjæreverktøy. Med dette i tankene har Sandvik Coromant utviklet to innovative løsninger som er ideelle for skulder- og planfresing av flymotorkomponenter basert på nikkellegeringer.

 

Spesialkonstruert

- Det keramiske substratet for den nye CoroMill 316 åpner for en annen skjæreprosess enn de tradisjonelle verktøyene av massivt hardmetall. Vår unike kvalitet S1KU er spesialkonstruert for førsteklasses maskinering av nikkellegeringer, og støttes av den negative geometrien som sørger for en robust kuttekant, forklarer Tiziana Pro, global produktsjef for endefreser av massivt hardmetall ved Sandvik Coromant.

- Faktisk sørger seks-rillers-geometrien for svært produktive sidefresingsoperasjoner, mens fire-rillers-geometrien setter fart i planfresingen. CoroMill 316 er perfekt for vanskelige tilgjengelige operasjoner, eller hvis du ønsker ekstra fleksibilitet for systemet med utskiftbart hode, mener produktsjefen.

 

Høyere hastighet

Keramiske verktøy beholder sin hardhet ved de høye temperaturene som kan opptre ved fresing av varmebestandige superlegeringer (HRSA). Som et resultat av dette kan man oppnå 20 til 30 ganger større hastighet sammenlignet med verktøy av massivt hardmetall, noe som innebærer store muligheter for økt produktivitet. Med de nye større hodediameterne, som er tilgjengelig fra D16–25 mm, blir det mulig å oppnå denne høye skjærehastigheten med konvensjonelle maskeringssentre (n=10.000–18.000 o/min).

I tillegg til skulder- og planfresing kan de nye endefresene også brukes til lommefresing, spiralinterpolering, skråfresing og notfresing. CoroMill 316 er en del av Sandvik Coromants optimerte løsninger innenfor selskapets sortiment av massive runde verktøy.

 

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kilde: Sandvik Coromant

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156