23948sdkhjf

Dreiing i alle retninger tar en ny vending

Andre generasjon CoroTurn Prime B-type-skjær fra Sandvik Coromant skal gi økt produktivitet og verktøylevetid.

 

Sandvik Coromant lanserer den nye generasjonen CoroTurn Prime B-type-skjær. Det nye dobbeltsidige negative skjæret har fire skjæreegger og er beregnet for grovbearbeiding og finbearbeiding i stål, rustfritt og duplex, HRSA og titan.

 

Oppgradering

PrimeTurning har siden introduksjonen i 2017 treffende blitt kalt den største innovasjonen i dreiing, siden dreiing. Denne metoden gir mulighet til dreiing i alle retninger og er et produktivt og effektivt alternativ til konvensjonell maskinering. Konseptet omfatter PrimeTurning-metoden og CoroTurn Prime A- og B-type-verktøy og CoroPlus ToolPath for PrimeTurning-programvaren. Andre generasjon CoroTurn Prime B-type-verktøy har gjennomgått en vesentlig oppgradering.

- Vi arbeider kontinuerlig med å utvikle vårt PrimeTurning-tilbud. Alle aspektene ved de nye B-type-verktøyene er forbedret for å gi enda bedre støtte til dreiing i alle retninger, sier Staffan Lundström, produktsjef hos Sandvik Coromant.

 

Kostnadseffektiv maskinering

En av de viktigste fordelene er at det nye skjæret er negativt og dobbeltsidig. Fire skjæreegger — dobbelt så mange egger som på forrige skjær — gir mer kostnadseffektiv maskinering. Verktøyet er også utstyrt med en ny robust festeutforming for spissen, som hindrer verktøybrudd selv om skjæret brekker, og gir mulighet til vekslende materetninger uten skjærbevegelser. I tillegg er geometriene oppdaterte for bedre sponkontroll, selv i svært krevende materialer som duplex og duktilt stål.

 

Økt produktivitet

Omfattende testresultater har ifølge produsenten vist en produktivitetsøkning fra 50 til over 100 prosent. Ett eksempel er en kunde i bilindustrien som produserer pumpehus, der den nye CoroTurn Prime B-typen med dreiekvalitet GC4415, M7-geometri og R1.6 mm, ga forutsigbar skjærslitasje og bedre sponkontroll. Produktiviteten og verktøylevetiden økte med henholdsvis 115 og 200 prosent.

De nye CoroTurn Prime B-type-skjærene tilbys for utvendig og innvendig dreiing i en rekke høyeffektive kvaliteter, inkludert de nye ståldreiingskvalitetene GC4415 og GC4425. Programmeringsstøtte tilbys på de vanligste CAM-plattformene med CoroPlus ToolPath for PrimeTurning.

 

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kilde: Sandvik Coromant

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
UniMek blir «grønnere» med solstrøm på taket
NBF Brukermøte i Drammen med 110 deltakere - bli med på neste!
Creator Makerspace - Arnested for nye ideer
APS valgte DNE fiberlaser
Gratis introkurs til havvindmarkedet
Bli med til WindEurope i København!
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.119