23948sdkhjf

Dreiing i alle retninger tar en ny vending

Andre generasjon CoroTurn Prime B-type-skjær fra Sandvik Coromant skal gi økt produktivitet og verktøylevetid.

 

Sandvik Coromant lanserer den nye generasjonen CoroTurn Prime B-type-skjær. Det nye dobbeltsidige negative skjæret har fire skjæreegger og er beregnet for grovbearbeiding og finbearbeiding i stål, rustfritt og duplex, HRSA og titan.

 

Oppgradering

PrimeTurning har siden introduksjonen i 2017 treffende blitt kalt den største innovasjonen i dreiing, siden dreiing. Denne metoden gir mulighet til dreiing i alle retninger og er et produktivt og effektivt alternativ til konvensjonell maskinering. Konseptet omfatter PrimeTurning-metoden og CoroTurn Prime A- og B-type-verktøy og CoroPlus ToolPath for PrimeTurning-programvaren. Andre generasjon CoroTurn Prime B-type-verktøy har gjennomgått en vesentlig oppgradering.

- Vi arbeider kontinuerlig med å utvikle vårt PrimeTurning-tilbud. Alle aspektene ved de nye B-type-verktøyene er forbedret for å gi enda bedre støtte til dreiing i alle retninger, sier Staffan Lundström, produktsjef hos Sandvik Coromant.

 

Kostnadseffektiv maskinering

En av de viktigste fordelene er at det nye skjæret er negativt og dobbeltsidig. Fire skjæreegger — dobbelt så mange egger som på forrige skjær — gir mer kostnadseffektiv maskinering. Verktøyet er også utstyrt med en ny robust festeutforming for spissen, som hindrer verktøybrudd selv om skjæret brekker, og gir mulighet til vekslende materetninger uten skjærbevegelser. I tillegg er geometriene oppdaterte for bedre sponkontroll, selv i svært krevende materialer som duplex og duktilt stål.

 

Økt produktivitet

Omfattende testresultater har ifølge produsenten vist en produktivitetsøkning fra 50 til over 100 prosent. Ett eksempel er en kunde i bilindustrien som produserer pumpehus, der den nye CoroTurn Prime B-typen med dreiekvalitet GC4415, M7-geometri og R1.6 mm, ga forutsigbar skjærslitasje og bedre sponkontroll. Produktiviteten og verktøylevetiden økte med henholdsvis 115 og 200 prosent.

De nye CoroTurn Prime B-type-skjærene tilbys for utvendig og innvendig dreiing i en rekke høyeffektive kvaliteter, inkludert de nye ståldreiingskvalitetene GC4415 og GC4425. Programmeringsstøtte tilbys på de vanligste CAM-plattformene med CoroPlus ToolPath for PrimeTurning.

 

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kilde: Sandvik Coromant

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.158