23948sdkhjf

Sikrere og mer effektiv oppspenning

Allmatic har laget skrustikker siden 1973 og har siden starten konsentrert seg om nøyaktig og sikker oppspenning. På AMB-messen i Stuttgart viste Allmatic flere nye produkter som hjelper brukerne med en sikker og repeterbar prosess både for manuell og automatisert betjening.

 

Repeterbar nøyaktighet med konstant spennkraft er en viktig faktor i serieproduksjon. Dette gir økt sikkerhet ved maskinering. Med Clamp Assist BLE overvåker man spennkraften direkte i kraftspindelen i skrustikken og er dermed uavhengig av bakketype. Dette sørger, ifølge produsenten, for sikker oppspenning med høy repetisjonsnøyaktighet gjennom hele maskineringsprosessen.

Kraftverdiene overføres via Bluetooth til en mottaker som kan overvåke åtte enheter. Signalene kan videre integreres i styring eller overvåkingssystem. Clamp Assist fås for deres TITAN 2-stikker med 125 og 160 mm bredde.

 

Universell hurtigveksling

Også den nye skrustikken for 5-akse bearbeiding «TeleSense 125» med integrert kraftovervåking ble vist frem. I tillegg til kraftovervåkning har den høy spennkraft med lite tiltrekkingsmoment (40kN ved 50Nm) og universell hurtigveksling av bakker. Med en bakkebredde på 125 gir stikken en spennvidde på  0-206 mm som kan utvides med forlenger til 281 mm. Bakkesortimentet til NC, Titan 2, CentroGripp og T-Rex kan brukes.

 

Effektiv, ergonomisk og sikker

Rask oppspenning og omstilling i maskineringssentre kan være en belastning på operatørene. Allmatic har utvidet programmet sitt med et elektronisk hjelpemiddel - WorkBuddy. Med denne slipper man momentnøkler, sveiver og feil tiltrekkingsmoment. I tillegg minimerer dette belastningen på operatørene.

WorkBuddy monteres på en arm ved maskinen eller oppspenningsstasjon. Selve verktøyet er en elektrisk momenttrekker som kan stilles inn fra 20-40 Nm. Den mekaniske kraftforsterkeren i stikketårnet gjør at dette momentet gir en spennkraft opptil 80 kN. Et lett trykk på en bryter er nok.

Den eksakte spennkraften for hver modell eller arbeidsstykke kan programmeres via USB og overføres til enheten. På den måten sikrer man at arbeidsstykket spennes med riktig dreiemoment.

Alle stikketårn med spindler fra Titan 2-/LC-/TC-/NC8- og DUO-serien kan betjenes, samt stikker fra andre produsenter.

 

Automatisert oppspenning

Med ClampDrive kan man automatisere eksisterende stikketårn fra Allmatic og andre produsenter for automatisert inn- og utlasting. Dette er et elektrisk alternativ til hydraulikk, som gjør at man ikke er avhengig av hydraulikk i bordet. Rask installasjon med PROFIBUS grensesnitt. Allmatic bruker dette i en helautomatisk robotcelle i egen produksjon.

 

For mer informasjon se www.hedloev.no og www.allmatic.de

Kilde: Sivilingeniør Sture Hedløv

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125