23948sdkhjf

Zeiss ScanBox Series 5: automatisert og modulær

Den nye optiske 3D-målemaskinen fra Zeiss kombinerer nye avanserte komponenter og forbedret brukervennlighet. Det er tre nye modellvarianter for effektiv kvalitetskontroll i produksjonsprosessen, og et modulært konsept gir mulighet for fleksibel tilpasning til brukerens behov.

 

Zeiss Industrial Quality Solutions utvider sitt utvalg av optiske 3D-målemaskiner med den nye modellserien Zeiss ScanBox Series 5. I den nye serien blir det velprøvde teknologiske konseptet med automatiserte ScanBox-systemer supplert med attraktive forbedringer som en optimalisert robotmodul og et roterende bord med en lastekapasitet på opptil to tonn. ATOS 5 høyhastighets 3D-sensor gjør at komplekse deler laget av forskjellige materialer som plast, metall eller støpejern kan digitaliseres og inspiseres på kortest mulig tid. Med hver måling fanger den optiske sensoren opp hele overflategeometrien samt hullmønstre og andre egenskaper ved delen. Zeiss ScanBox Series 5 gir fullfelt 3D-målingskoordinater som kan sammenlignes med CAD-modellen og brukes til rapportering. Avvik i form av geometrisk dimensjonering og toleranse samt trimming og hullposisjoner er visualisert i GOM Inspect Pro-programvaren. Programmering og styring av målesekvensene gjøres via det virtuelle målerommet (VMR).

 

En-to-tre meter

ScanBox Series 5 ble spesielt designet og utviklet for seriemålinger i produksjonsmiljøer. Det robuste huset og sensordesignet samt kompensasjonen for temperatursvingninger muliggjør jevn drift selv i tøffe miljøer som støperier eller smiindustrien. Den nye modellserien består av tre varianter, og tilbyr høy grad av fleksibilitet og passer til ulike brukskrav: Mens ScanBox 5110 er ideell for inspeksjon av mindre deler opp til en meter, for eksempel turbinblader, tillater 5120-modellen automatisert kvalitetskontroll av større deler opp til to meter, for eksempel interiørkomponenter. Zeiss ScanBox 5130 kan brukes til å måle opphengte deler eller verktøy med en diameter på maksimalt tre meter.

 

Modulbasert konsept

De nye ScanBox Series 5-modellene kan konfigureres på forskjellige måter basert på et modulært prinsipp: Siden grunnkomponentene kontrolltårn, rotasjonsbord og robotmodul er identiske i konstruksjonen, kan oppsettet til målerommet enkelt utvides når som helst. I tillegg kan inngangen til modellene 5110 og 5120 utstyres med enten dør eller sikkerhetslysgardin. For optimal tilgang, spesielt for større testkomponenter som opphengsdeler, leveres 5130-modellen alltid med sikkerhetslysgardin. I tillegg kan Zeiss ScanBox 5120 og 5130-modellene suppleres med et palettlastesystem. Posisjoneringsstifter brukes til å laste palettene raskt og reproduserbart, slik at brukerne kan øke gjennomstrømningen.

 

Ergonomisk optimaliserte funksjoner

Operatørstasjonen kommer med en ny variabel svingarm, som gir mer komfort på arbeidsstasjonen: Den svingbare armen er integrert i kontrolltårnet og lar brukeren justere bordhøyden individuelt, noe som gjør det mulig å betjene Zeiss ScanBox Series 5 enten sittende eller stående.

 

Høy gjennomstrømning

ScanBox-systemer kjennetegnes av et fullt integrert samspill mellom maskinvare og programvare. GOM Inspect Pro kontroll- og måleplanleggingsprogramvare, i kombinasjon med det virtuelle målerommet (VMR), muliggjør helautomatisk utførelse av målesekvenser. Etter å ha importert CAD-dataene og den tilsvarende måleplanen, beregner programvaren de nødvendige sensorposisjonene og robotbanene. Takket være Smart Teach-funksjonaliteten oppdateres måleposisjoner i VMR automatisk når CAD eller individuelle elementer endres. Etter gjennomført befaring identifiseres mulige avvik i GOM Inspect Pro og kan vises i en rapport med bilder, tabeller, diagrammer, tekster og grafikk. Rapportene kan sendes direkte på e-post om nødvendig.

 

For mer informasjon se: www.zeiss.no

Kilde: Zeiss

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11