23948sdkhjf

Zeiss på EMO med ny generasjon Prismo

Ny generasjon av Zeiss Prismo-familien skal tilby maksimal presisjon og effektivitet. Koordinatmålemaskinene har dessuten fått en del nye funksjoner.

 

Zeiss presenterer en ny generasjon av Prismo målemaskiner som skal gi høyere ytelse gjennom nye skanneparameter og opptil 70 prosent reduserte måletider for turbinblader og blisker. Nye funksjoner reduserer strømforbruket og øker systemets fleksibilitet og DGUV-typesertifikat understreker høy kvalitet.

 

Redusert karbonavtrykk

Innenfor presisjonsmåling har koordinatmålemaskinene til Zeiss Prismo-familien vært ledende i over 30 år. Den nye generasjonen omdefinerer nå, ifølge Zeiss, standardene når det gjelder hastighet, fleksibilitet, bærekraft og produktivitet. Enhetene leverer ifølge produsenten maksimal nøyaktighet ved høyeste målehastighet og reduserer brukerens karbonavtrykk.

 

Presisjonsmåling for fremtiden

Zeiss Prismo er en av de mest nøyaktige koordinatmålemaskinene på markedet. Enhetene i denne familien brukes gjerne når toleranser på noen få mikrometer eller mindre er spesifisert for komponenter. Men presisjon er bare én side av medaljen, enhetene i Prismo-familien tillater de høyeste målehastighetene, også på grunn av den nye definisjonen av skanneparameterne. De kombinerer sikkerhet og ytelse. Som bevis på disse høykvalitetsstandardene er Zeiss Prismo den eneste modellen i sitt slag som har DGUV-typesertifikatet.

I videreutviklingen av produktfamilien fokuserer Zeiss konsekvent på å øke effektiviteten uten å ofre målenøyaktigheten. En avgjørende måte å forbedre målehastigheten på er å endre måten prosesser utføres på. I tillegg øker nye funksjoner sikkerheten for brukerne ved å redusere målehastigheten når de nærmer seg maskinen.

 

Pålitelig og rask

Alle fire medlemmene av Prismo-familien oppfyller ifølge Zeiss de individuelle målekravene pålitelig og raskt. De er egnet for bruk både i det kontrollerte miljøet i et kvalitetslaboratorium og i det røffe miljøet i en produksjonslinje. Alle enheter kan også kombineres med det nye alternativet Zeiss Vast Rotary Table Axis. Et alternativ som gjør at aksen til det roterende bordet kan defineres nesten 75 prosent raskere.

Høyere effektivitet tilbys også av den nye høyytelsespakken Zeiss CMM Acceleration Mode for Aerospace Applications, som håndterer måling av turbinblader og blisker i for eksempel romfartsindustrien. Disse nye alternativene muliggjør repeterbare målinger med en reproduserbarhet på mindre enn 10 prosent av de tillatte toleransene og oppfyller dermed de bransjespesifikke pålitelighets kravene til måleapparater. I tillegg skal måletider for turbinblader og blisker reduseres med opptil 70 prosent.

 

Nye funksjoner

Zeiss PowerSaver-funksjonen kobler automatisk Zeiss Prismo fra strømforsyningen etter en forhåndsinnstilt tid og setter styringen i standby. Dette reduserer strømforbruket til enhetene til null under standby. Et annet stort pluss når det gjelder å redusere ressursforbruket er Zeiss AirSaver-funksjonen. Den slår av trykkluften etter en forhåndsdefinert tid, og sparer dermed også verdifull energi. Og den nye Zeiss C99m-styringen reduserer også strømforbruket, i en normal testsyklus reduseres dette med opptil 68 prosent.

De nye enhetene i produktfamilien har også forbedret håndtering. Eksempelvis tilbyr den nye styringspanelholderen brukerne en mer fleksibel oppbevaringsmulighet. Og den nye utformingen av frontdekselet gjør det lettere å manuelt belaste koordinatmålemaskinene med tunge deler, da det reduserer avstanden mellom brukeren og måleområdet. I tillegg tillater sikkerhetslaserskannere fullstendig allsidig overvåking av systemet og reduserer hastigheten automatisk ved fare.

Zeiss finner du på EMO i hall 6, stand B66 og i hall 9, stand G22.

 

For mer informasjon se: www.zeiss.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094