23948sdkhjf

På EMO med verdens minste trådløse probe

Renishaw viser frem sitt nyeste radioprobesystem på EMO Hannover 2023. RMP24-micro er den minste trådløse verktøymaskinproben på markedet. Den måler kun 24 mm i diameter og 31,4 mm i lengde.

 

I tillegg til miniatyrstørrelsen leverer RMP24-micro også markedsledende metrologiytelse for en trådløs probe i denne størrelseskategorien. Med repeterbarhet på 0,35 mikron 2σ og lave utløserkrefter, er den egnet for kompakte maskiner som produserer komponenter med høy verdi og høy presisjon, slik som de som finnes i medisinsk industri, urmakerindustri og mikromekanikk.

RMP24-micro bruker Renishaws oppdaterte radiooverføringsprotokoll for å kommunisere med verktøymaskinstyringen via RMI-QE-radiogrensesnittet. Med en driftsrekkevidde på opptil fem meter, bruker den en 2,4 GHz frekvenshopping spredt spektrum (FHSS) protokoll, som er bransjetestet og i samsvar med radioforskrifter over hele verden. FHSS-teknologi gjør at både proben og grensesnittet kan hoppe fra kanal til kanal mens kommunikasjonen opprettholdes, slik at probesystemet kan fungere sammen med andre radiokilder som WiFi, Bluetooth og mikrobølger. Dette er ikke tilfelle for andre protokoller som kan kreve manuell intervensjon for å operere i samme miljø.

 

Rask og nøyaktig

- På EMO Milano 2021 introduserte vi RMI-QE-grensesnittet og QE-seriens prober. Den gang snakket vi om hvordan dette nye grensesnittet og kommunikasjonsprotokollen la grunnlaget for neste generasjon Renishaw-sensorer. RMP24-micro er den første av disse, med enda flere spennende smarte fabrikkenheter i horisonten, sier Steve Petersen, markedssjef for Renishaws verktøymaskinavdeling.

- RMP24-micro gir rask, nøyaktig og pålitelig deloppsett og verifisering i en pakke som passer i håndflaten din. Vi er veldig glade for at produsenter av små høypresisjonskomponenter, som urverk og ortopedi, nå kan dra nytte av våre prosesskontrolløsninger, understreker Petersen, og legger til:

- Renishaws presisjonsmåling og prosesskontrollteknologier, som RMP24-micro, muliggjør produktiv og bærekraftig produksjon. De kan forutsi, identifisere og korrigere prosessfeil før de oppstår. Dette bidrar til å eliminere skrap og reduserer i sin tur bortkastet energi, tid og materialer som er involvert i produksjonen av disse skrapkomponentene.

 

Se den på EMO

Fabrikkautomatisering øker driftseffektiviteten ved å øke maskinens oppetid og den totale ytelsen, uten å legge til ekstra maskiner. Renishaws probeløsninger for automatisering av CNC-bearbeidingsprosesser lar produsenter øke maskinutnyttelsen og operere 24/7. Med prosessautomatiseringsteknologier på plass kan fysisk automatisering implementeres, noe som øker produktiviteten og igjen kan redusere avfall og energiforbruk.

For å finne ut mer om RMP24-Micro, besøk Renishaw på EMO Hannover, Tyskland (18. – 23. september 2023, stand B32 hall 6).

 

For mer informasjon se: www.ege.no og www.renishaw.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094