23948sdkhjf

Alf I Larsen med fokus på kostnadskutt

- I utfordrende tider som nå vil vi promotere kostnadsbesparende og effektive løsninger for våre kunder. Derfor vil vi løfte frem den sveitsiske familiebedriften pL Lehmann som har utviklet og produsert roterende CNC-bord i over 40 år, sier Martin Hauge Hansen, produktansvarlig CNC i Alf I Larsen AS.

 

Siden 1974 har pL Lehmann utviklet og produsert kompakte CNC-rotasjonsbord med høy presisjon. Den kraftige utformingen byr på mange nyttige funksjoner, som eksempelvis innebygd booster for spindelclamping, internt overvåkingssystem for alle viktige funksjoner og Bluetooth-tilgang for ekstern service. Produktlinjen tilbyr også et bredt utvalg av innfestingsmuligheter for arbeidsstykker, inkludert alternativer for helautomatisk lasting og lossing med roboter. Serien er delt inn i girede og direktedrevne roterende bord og tilbyr mange muligheter takket være det modulære systemet.

- Produktene fra pL Lehmann er organisert i et standard modulsystem som møter de internasjonale behovene for økonomisk produksjon av svært små til mellomstore arbeidsstykker i CNC-maskiner ved å tilfredsstille individuelle krav med passende kombinasjoner. Her kan man ha en 4. akse i maskinen, og en akse i målemaskinen og flytte arbeidsstykket med oppspenning rett fra CNC-maskinen til målemaskinen uten å bytte oppspenning, forteller Hansen.

 

Utvider med 4. og 5. akse

Maskinering er en kjernedisiplin overalt enten det gjelder produksjon av maskiner eller utstyr, verktøy- eller formfremstilling. Brukeren må ofte være i stand til å reagere meget fleksibelt på skiftende krav og arbeidsstykker. Dette gjør evalueringen av verktøymaskiner spesielt krevende.

- Selv om 5-aksemaskinen ofte kan se ut til å være den beste løsningen etter overfladisk vurdering, er noe annet ofte funnet å være tilfelle ved nærmere betraktning, mener Hansen og fortsetter:

- Eksempelvis kan en 3-akset standardmaskin suppleres med en 4. eller 4./5. akse når det er nødvendig. Har man mange små deler kan man også integrere Rotomation transferbox, som er en indoor automasjon som maskinen kan hente råemne fra og lagre ferdige deler. Denne gir deg også muligheten til å snu arbeidsstykket for å maskinere alle seks sidene. På denne måten er brukeren ofte ikke bare mye mer fleksibel, han kan også bearbeide et betydelig bredere utvalg av arbeidsstykker, trenger mindre plass og sparer kostnader. Mange løsninger som bruker pL Lehmann bekrefter dette. Hvis du lurer på hvordan ta kontakt, inviterer Martin Hauge Hansen.

 

For mer informasjon se: www.lehmann-rotary-tables.com og www.ail.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.907