23948sdkhjf

EuroBLECH 2022: Trumpf øker kvaliteten og robustheten til lasersveising

Ny BrightLine Scan-teknologi forbedrer robustheten og stabiliteten i sveiseprosessen og muliggjør spesielt jevne sveisesømmer. Teknologien lar brukere lede laserstrålen ved å bruke både roboten og optikken samtidig. Brukere drar nytte av å doble maksimal platetykkelse til så mye som seks millimeter i løpet av varmeledende sveising.

 

Trumpf lanserer en ny løsning på EuroBLECH 2022 for å forbedre kvaliteten og robustheten til lasersveising. Foreløpig er den eneste måten å lede laserstrålen på under sveiseprosessen via sveiseroboten, men Trumpfs nye BrightLine Scan-teknologi vil også tillate brukere å lede laserstrålen ved hjelp av laserskanneren. Denne kombinasjonen av robot og skanner gjør det mulig å supplere robotens foroverbevegelse med en ytterligere, fritt programmerbar bevegelse av laseren i enhver ønsket retning. Denne "oscillerende bevegelsen" forenkles ved bruk av spesialutviklede lette speil. Ved å aktivere skannefrekvenser i kilohertz-området, dobler denne nye teknikken tykkelsen på platene som kan behandles ved varmeledende sveising, og øker den fra tre til seks millimeter. Den nye teknologien lar brukere skreddersy delenes sammenføyde overflater, som smeltes direkte av laserstrålen, for å passe hver spesifikk applikasjon. Dette gir en mer pålitelig prosess og resulterer i deler av høyere kvalitet. At strålen nå også kan styres ved hjelp av skanneren gjør det også lettere å oppnå strammere toleranser.

- BrightLine Scan er nok et eksempel på Trumpfs vilje til å tilby industrirelevante løsninger ved å fokusere på behovene til plateprodusenter. Bedrifter kan nyte store fordeler ved å inkorporere denne teknologien i sitt daglige arbeid, fordi strammere toleranser i sveiseprosessen betyr mindre skrot, raskere prosessering og lavere kostnader, sier Martin Geiger, produktsjef hos Trumpf.

På EuroBLECH lanseres den nye BrightLine Scan-teknologien for Trumpfs TruLaser Weld 5000 lasersveisemaskin.

 

Mer robust prosess

Oppgaven med å lede laserstrålen via laserskanneren i BrightLine Scan utføres av den fritt programmerbare PFO 20 fokuseringsoptikken. Denne er utviklet av Trumpf-ingeniører og er integrert i robotens sveiseoptikk. Styring av strålen ved hjelp av en kombinasjon av robot og skanner gir et stort løft til robustheten og fleksibiliteten til lasersveiseprosessen.

- Tidligere måtte vi plassere laserstrålen rett over sømmen for å garantere en sveis av høy kvalitet. Hvis du avvek fra rett sted med en millimeter, eller enda mindre, måtte delen ofte kasseres. Men, nå som strålen også kan styres via skanneren, er det lettere å oppnå strammere toleranser. Det gjør det mulig å korrigere eventuelle mindre unøyaktigheter som kommer snikende under tidligere trinn, for eksempel bøying, sier Geiger.

 

Enkel å programmere

BrightLine Scan er sømløst integrert i robotens sveiseoptikk, så programmering av Trumpf-sveisecellen er like rask og enkel som alltid. Trumpf gir bedrifter TechSets, som inneholder alle parameter de trenger for vanlige applikasjoner. Produsenter kan også dra nytte av BrightLine Scan i sveisecellens TruTops Weld offline programmeringssystem. Dette lar brukere programmere maskinen mens den er opptatt med å sveise en annen del.

- Offline programmering er en rask og økonomisk løsning for både lav- og høyvolumproduksjon. Og muligheten til å lagre all grunnleggende prosessinformasjon direkte på maskinen gir oss bufferen vi trenger for å håndtere mangelen på fagarbeidere, sier Geiger, og legger til:

- Den nye teknologien gir en pålitelig løsning for sveising av plater opptil seks millimeter tykke, noe som gjør den spesielt egnet for landbruks- og anleggsmaskiner. Den høye presisjonen og kvaliteten på sømmene gjør den også til et effektivt valg for produksjon av møbelprodukter og batteribrett til elbiler. BrightLine Scan er også et flott alternativ for å produsere elektriske skap.

 

For mer informasjon se: www.trumpf.com og www.pantronic.no

Kilde: Trumpf

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095