23948sdkhjf

Årdal Maskinering med IMET CNC-båndsag

- Vi har spesialisert oss på produksjon etter bestilling, 95 prosent av produksjonen er oljerelatert og vi har ingen egne produkter, forklarer Gunnstein Varhaug, daglig leder hos Årdal Maskinering.

 

Vi har siden oppstarten satset på å ha en moderne, avansert og fleksibel maskinpark som kan gi oss den kvaliteten som kreves, og vi har en null-visjon når det kommer til HMS.

 

Arbeidsplassen skal være trygg for våre ansatte og våre underleverandører. Samtidig har vi et sterkt fokus på absolutt ingen utslipp til eller negativ påvirkning av det ytre miljøet, fortsetter Varhaug.

 

 Avansert teknologi og kunder som krever høy presisjon og raske levering setter standarden hos Årdal Maskinering. Nylig installerte de en IMET XT 5 CNC -styrt automatisk båndsag. Sagen ble levert av Saghuset Hesselberg.

 

Årdal Maskinering ble etablert 1997 og vi har siden oppstart av firmaet vokst sammen med kundene våre. Vi har spesialisert oss på produksjon etter bestilling, 95 prosent av produksjonen er oljerelatert og vi har ingen egne produkter, forklarer Gunnstein Varhaug, daglig leder hos Årdal Maskinering.

 

Høy kompetanse hos våre ansatte, en moderne maskinpark og et flott nybygg, samt innovative løsninger og programvarer sikrer kvalitetsprodukter og en veldig god leveringsdyktighet, fortsetter Varhaug.

Vi har helt siden oppstarten satset på å ha en moderne, avansert og fleksibel maskinpark som kan gi oss den kvaliteten som kreves, og vi har en null-visjon når det kommer til HMS.

 

Arbeidsplassen skal være trygg for våre ansatte og våre underleverandører. Samtidig har vi et sterkt fokus på absolutt ingen utslipp til eller negativ påvirkning av det ytre miljøet.

 

- Da vi flyttet inn i nybygg sommeren 2020 var det med solceller på taket. I disse dager hvor strømprisene skyter i været, så viser det seg å være en veldig god beslutning, forklarer Varhaug videre.

Videre så betyr det at vi er opptatt av å ha energieffektive maskiner. Dette tror jeg også kommer til å bli stadig mer viktig å tenke over ved anskaffelse av nye maskiner i fremtiden, mener Varhaug.

 

 

Sagen vi har levert til Årdal Maskinering er en CNC -styrt, automatisk båndsag for høy produksjon. Dette er en veldig energieffektiv maskin, forklarer Terje Hesselberg, daglig leder hos Saghuset Hesselberg.

Hydraulikken starter kun når trykket på stikkene er for lavt, og denne ene egenskapen alene senker totalt dagsforbruk fra 16 til 3KW/t ved 8 timers drift, forklarer Hesselberg videre.

Maskinen er veldig stillegående under drift og kapping, og alle øvrige bevegelser er elektriske

Sagen er utstyrt med en enkelt, men samtidig avansert brukergrensesnitt med Industri 4.0 som gir mulighet for fabrikk overvåkning.

Sagen har en meget stabil konstruksjon, dobbel opplagring av både driv og løpehjul. Den har kuleskruemating av hentevogge og sagbue, og et eget materialbibliotek.

Den har et eget program for bruk av hardmetall sagblader som automatisk justerer skjæredata, og den er utstyrt med retthetskontroll.

Kort sagt er dette en sag for høy produksjon og presisjon som vil gi lavt strømforbruk. Dette er en sag Årdal Maskinering vil ha glede av i lang tid fremover, avslutter Terje Hesselberg.

 

For mer informasjon se: www.saghuset.no og www.aardal.as

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094