23948sdkhjf

Riise Maskineringsteknikk velger Imet CNC-båndsag

Riise Maskineringsteknikk AS er en bedrift med seks ansatte som spesialiserer seg på serieproduksjon. Bedriften ble startet i 2011 og produksjonen består av dreiing, boring, fresing og kapping. Nylig installerte de en Imet XSmart 3 fra Saghuset Hesselberg.

 

- Det går mange timer daglig med kapping av råmateriale til maskinenes magasiner, og vi ser frem til å ta i bruk den nye sagen. Vi har vært på utkikk etter en moderne sag som kan gjøre produksjonen lettere for oss, og det er jeg sikker på at vi har fått med den nye Imeten, forteller Arild Riise, daglig leder i Riise Maskineringsteknikk.

 

Fokus på service

Han har gjennom flere år hatt god kontakt med Saghuset Hesselberg.

- Vi kjøpte en brukt sag av noen helt andre, og tross det så har Saghuset vært svært hjelpsomme med service og veiledning. Dette har vært veldig viktig for oss, og en service som vi har satt stor pris på, fortsetter Riise.

- Når vi nå skulle kjøpe en helt ny sag så ville vi handle fra folk som gir fantastisk service og som tar seg tid til god veiledning, forklarer Riise videre.

 

Profesjonell båndsag

- Sagen vi har levert er en Imet XSmart 3, og dette er helautomatisk båndsag med CNC-styring, forklarer Terje Hesselberg, daglig leder hos Saghuset Hesselberg.

XSmart 3 er en dobbelsøylebåndsag for rette kutt som er utstyrt med 7 tommer berøringsskjerm. Sagen har et svært enkelt og intuitivt grensesnitt og er fullt beskyttet av deksler for å gi maksimal sikkerhet til brukeren. Dette er en profesjonell båndsag som kan installeres i ethvert mekanisk verksted.

- Sagen er utstyrt med programvaren Industri 4.0-Sawfactory, og er dermed koblet opp til bedriftens nettverk. Takket være programvaren kan den også brukes eksternt, forklarer Hesselberg videre.

 

Effektiv og brukervennlig

Sawfactory er en dedikert programvare som gjør det mulig å administrere skjæreprosessen fra kontorpulten ved å sette skjæreprogrammer og man kan lett overvåke arbeidsflyten under produksjon. Kappeprogrammer lages enkelt fra kontorpulten, og blir umiddelbart tilgjengelig på sagen for raskest mulig igangsettelse og enkelhet for operatøren.

- Programvaren gjør det også mulig å motta assistanse fra teknikere eksternt.

Sagen vi har levert her hos Riise Maskineringsteknikk er i tillegg levert med buntstikker og Deluxe Kit for å øke brukeropplevelsen og optimalisere brukerarbeidsflyten, forteller Hesselberg.

Sagen har et kontrollsystem for bladavvik, et smartstartsystem for å enkelt legge inn materialer hvor den selv måler første kutt med valg av rensekutt eller ei, samt visning av sagbuens nedmatningshastighet på maskindisplayet.

- Dette er kortsagt en svært brukervennlig, profesjonell båndsag som kan installeres i ethvert miljø og mekanisk verksted, og dette er en sag Riise Maskineringsteknikk kommer til å ha stor glede av i lang tid, avslutter Terje Hesselberg.

 

For mer informasjon se: www.saghuset.no

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109