23948sdkhjf

Maskinagenten med vannskjæremaskiner fra STM

I 2019 skrev Maskinregisteret om den østerrikske produsenten av vannskjæremaskiner, STM Waterjet Group , som søkte norsk salg- og servicepartner innen vannskjæring. Nå forhandles maskinene i Norge av Maskinagenten AS.

 

- Da vi i Maskinagenten søkte etter vannskjæremaskiner til vår allerede brede maskinportefølje var det tre viktige faktorer vi så etter; kvalitet, fleksibilitet og service. Dette følte vi vi fant hos STM, i tillegg til stor lidenskap, kunnskap og en umettelig appetitt på innovasjon, forteller Eddy Authen, daglig leder i Maskinagenten AS.

 

Innovativ maskinprodusent

StM Stein-Moser GmbH, ble etablert i 1974 og utviklet sin første vannskjæremaskin i 1992. STM er lokalisert i Eben, i distriktet Pongau i Østerrike, og har en lokasjon også i Schweinfurt i Tyskland. Selskapet har senere endret navn til STM Waterjet Group .

For en leder innen innovasjon som STM er forsknings- og utvikling av grunnleggende betydning. Bedriftens interne utviklingsavdeling designer og forsker hele tiden på nye teknologier og løsninger. Et eksempel på den innovative styrken til er STMs 3D-skjærehode. Det er den kinematiske løsningen for skjæreprosesser med fem akser i STM-vannskjæreteknologien. Takket være den faste verktøysentreringen kan skjærevinkelen endres etter ønske uten å flytte X-, Y- eller Z-aksene. Avhengig av modell er skjærevinkler mellom 0° og 68° mulig.

Det blant annet disse egenskapene som har gjort STM til en ledende internasjonal leverandør av vannskjæresystemer.

Med stor entusiasme har STM utviklet fremtidsrettede løsninger for produksjon, spesielt for metall-, plast-, komposittmaterialer-, stein- og glassindustriene.

 

Passer norsk industri

- STM-navnet står for «high-end»-utstyr som er utviklet som modulære systemer for svært effektive individuelle løsninger. Et godt eksempel på dette er størrelsesformatet på maskinene som går fra 1x1 meter helt opp til 7x10 meter, forklarer Authen og fortsetter;

- Alle komponenter oppfyller de høyeste krav til kvalitet og kostnadseffektivitet. STM-kunden skaffer seg alltid banebrytende teknologi fordi samarbeid om forskning, eksempelvis med Fraunhofer Institut, og kontinuerlig forbedring av produkter er ekstremt viktig for maskinprodusenten.

- Vi tror spesielt EcoCut-modellen vill passe det norske markedet bra, her får man et komplett system, som krever lite vedlikehold, med et svært attraktivt pris-ytelse-forhold, understreker Eddy Authen.

 

For mer informasjon se: www.maskinagenten.no og www.stm-waterjet.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079