23948sdkhjf

Amada viste skandinaviske nyheter på Elmia Plåt

Produksjonsmessen Elmia Plåt ble nylig arrangert i Jönköping. Over 8000 besøkende besøkte utstillingshallen under den fire dager lange messen. Amadas stand viste seg å være populær blant besøkende og det ble lagt inn maskinbestillinger på flere ulike typer maskiner under messedagene.

 

- Amada Scandinavia hadde en av de største standene i hallen og stilte utvilsomt ut de raskeste maskinene. Vår REGIUS 6kW fiberlaser, HRB-1003ATC og EG-4010 var i drift på standen vår og vakte konsekvent interesse fra besøkende. Hver gang en demo fant sted, ble det raskt skapt folkemengder som ble imponert over ytelsen til maskinene, uttaler Peter Book, salgssjef for Amada i Sverige.

 

To nyheter

Amada viste to skandinaviske premierer - Amada Regius-AJ fiberlaser og HRB-ATC knekkemaskin.

Amada Regius-AJ er en fiberlasermaskin med treakset lineært driv hvor enkelhet og effektivitet står i fokus. Den justerer seg selv, justerer dysen, autosentrerer og overvåker under skjæring. Hvis for eksempel platen kolliderer med dysen, kan maskinen utføre en tilbakestilling uten at noen operatør er involvert.

– Det er egentlig ikke lasermaskinen som er nyheten, men brukervennligheten som har blitt betydelig bedre. Brukervennlighet er viktig for oss og noe vi investerer mye i, sier Peter Book.

Den andre nyvinningen er knekkemaskinen HRB-ATC, som ikke har vært vist på en messe i Skandinavia siden forrige modell fra 2016. Også her er det fokus på brukervennlighet, reduserte omstillingstider og økt produktivitet.

– Det unike med denne løsningen er at den har automatisk verktøyskifte, som gjør at operatøren ikke trenger å bytte verktøy manuelt. Dette gjør maskinen veldig egnet for små serier og den har vært en storselger for oss med rundt 60 maskiner i Sverige, forteller Book.

 

Digital støtte fra England

Budskapet fra Amada under Elmia Plåt er med andre ord veldig tydelig. Standen hadde fokus på enkelhet og brukervennlighet slik at kunden kan redusere omstillingstider og øke produktiviteten. Noe som stadig etterspørres fra produksjonsindustrien.

– Trenden akkurat nå er mye automatisering, høy brukervennlighet og kort omstilling. Digitalisering og oppfølging er nok også en trend, men er egentlig bare en analyse av dagens situasjon som man nå får direkte fra maskinene, mener Book.

I tillegg til maskiner, presenterer Amada også selskapets nye supportavdeling i England, som er koblet til alle maskiner i drift.

– De ser status på maskinene og kan opptre proaktivt dersom en maskin skulle stoppe. Da sender de en melding til bedriften og kan samtidig ta en titt på feilen. Dette er den store fordelen med Industry 4.0, sier Peter Book.

 

Maskiner i bevegelse

Amada har vært på Elmia Plåt siden den første messen i 2016. I år har de sin største stand siden oppstarten og ser store fordeler med en messe midt i Sveriges industrihjerte.

– For oss er Elmia Plåt viktig for å nå kundene i Sverige som ikke går på de store internasjonale messene i Tyskland og England. Messen er effektiv på en slik måte at vi kan møte mange potensielle kunder i løpet av få dager. Vi synes også det er gøy å vise maskinene våre i bevegelse, å se maskinene fungere er noe helt annet enn når vi viser dem på et Power Point under et salgsmøte, sier Peter Book.

 

For mer informasjon se: www.amada.no

Kilde: Amada

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109