23948sdkhjf

Skriverform velger Studer for presisjonssliping

Skriverform AS er en av få norske produsenter som leverer teknisk avanserte formverktøy. For å styrke kapasiteten har bedriften nylig investert i en Studer S33 slipemaskin levert av Masentia AS.

 

Skriverform er en ISO-sertifisert verktøymakerbedrift med plaststøpeverktøy som spesialfelt. Bedriften, som har 10 ansatte, holder til på Tretten i Gudbrandsdalen, 30 km nord for Lillehammer, og har vært i kontinuerlig drift siden 1964.

 

En av få

- Vår styrke er at vi leverer spesialbestilte verktøy av høy kvalitet. Vi leverer konstruksjon av komplekse og presise sprøyteverktøy for høyvolumproduksjon av krevende detaljer, forteller Evy Sunde, daglig leder hos Skriverform AS.

Det er få verktøymakere igjen i Norge, hvordan overlever dere?

- Vi har god kompetanse på konstruksjon, og bidrar gjerne i en tidlig fase i design av produkt og løsninger. I all hovedsak har vi kunder med svært høye krav til presisjon og kvalitet. Samtidig har disse kundene, av flere årsaker, et sterkt ønske om å beholde produksjonen i Norge. Når vi både holder til i Norge og kan levere ønsket kvalitet er det et marked for oss, svarer Sunde, og legger til:

- Vi har solid erfaring blant en stabil arbeidsstokk som jobber selvstendig og med fokus på kvalitet og kontinuerlig forbedring. Våre ansatte kan beskrives som konstruktive, fleksible og dedikerte problemløsere. Vi har god kommunikasjon med kundene våre og en omfattende maskinpark som gjør oss i stand til å håndtere et stort spekter av ordre.

 

Velger Studer

Hos Skriverform produseres mer enn bare verktøy. Maskineringsoppdrag og fremstilling av spesialløsninger til ulike industrier utføres også. Bedriften har ledelsessystem for kvalitet og er sertifisert i henhold til NS-EN ISO 9001:2015.

- Etter installasjonen av den nye slipemaskinen utfører vi nå presisjonssliping for eksterne kunder, kommenterer Sunde.

Hvorfor valgte dere Studer slipemaskin?

- Vi hadde noen konkrete kriterier, blant annet veldig høy presisjon, kvalitet og riktig pris. Men, vi hadde også forventninger til maskinforhandler. Vi landet på Studer S33 levert av Masentia, svarer bedriftslederen.

Hvilke erfaringer har dere gjort så langt?

- Først vil jeg si at vi har fått god oppfølging av maskinforhandler Masentia, både før vi valgte maskin og forhandler, underveis, men ikke minst etter installering. Vi har sågar fått tips om ny kunde som vi allerede har etablert kontakt med. Hva maskinen angår er det akkurat det vi har behov for; stabil og nøyaktig maskin, svarer Sunde.

 

Kompleks sliping

Maskinen Skriverform har investert i er en Studer S33 med StuderWin styresystem, som også inneholder StuderTechnology for utregning av slipedata. Den kan slipe dimensjoner opp til Ø350mm samt 1000mm i lengden, maks. 150kg emnevekt. Maskinen har B-akse og det er montert to utvendige slipeskiver med Ø500 samt innvendig slipespindel. Dessuten er maskinen utstyrt med TouchControl, som gjør det mulig å måle diameter og lengder på det slipte emnet i maskinen og skrive ut protokoll på dette.

- Med den nye Studer-maskinen er Skriverform utrustet til å løse komplekse slipeoppgaver for sine kunder. Vi takker for tilliten, uttaler Lars Winther Sørensen, produktsjef sliping hos Masentia AS.

 

Veien videre

Nå som dere har denne nye maskinen i drift, hvor går veien videre?

- Våre mål de neste årene er at vi skal utvikle oss på kompetanse og på kapasitet. I disse dager ser vi på en ny avansert dreie-fresemaskin. Vi skal synliggjøre oss selv og verktøymakerfaget, slik at vi kan få nye kunder i og utenfor Norge, konkluderer Evy Sunde.

 

For mer informasjon se: www.skriverform.no og www.masentia.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141