23948sdkhjf

Rosenberg Worley med ny hall og nye maskiner

Det er høy aktivitet hos Rosenberg Worley på Hundvåg i Stavanger. Ny skjærehall på 2000m2 og nye maskiner vil øke kapasiteten betraktelig, man frigir samtidig 3000m2 i eksisterende hall som vil bli benyttet til sammenstilling.

 

Rosenberg Worley har i mer enn 125 år med kontinuerlig drift levert løsninger innen engineering og fabrikasjon som skjer på en og samme lokasjon i Norges oljehovedstad, Stavanger. Eierselskapet Worley er et globalt selskap med mer enn 50.000 ansatte som operere i nærmere 50 land. I Stavanger er det cirka 1100 ansatte.

 

Ny hall

Maskinregisteret besøker strukturavdelingen som har 150 ansatte hvorav 20 lærlinger fordelt på 10 i sveisefaget og 10 i platefaget. I en helt ny hall vil nå skjæreavdelingen utføre sine oppgaver. Her utføres skjæring og bearbeiding av plater og profiler, og mens vi er på besøk igangkjøres en helt ny Messer plasmaskjæremaskin samtidig som den gamle Messer-maskinen får oppgradering i eksisterende hall.

- For å sikre nok kapasitet har vi investert i en ny Messer plasmamaskin med Kjellberg Silent strømkilde. Basert på gode erfaringer med maskinforhandler iTec AS og den tyske maskinprodusenten valgte vi Messer på nytt, forteller Kjetil Gjøse, avdelingsleder ved Rosenberg Worley.

Han er opptatt av forutsigbarhet og kvalitet i produksjonen.

- Vi har mye å gjøre om dagen og trenger kontinuerlig skjærekapasitet, så vi valgte å installere den nye maskinen i den nye hallen før vi kjørte oppgradering av den vi hadde fra før, sier Gjøse.

Maskinen som oppgraderes blir som ny når den har fått skiftet slitedeler, nytt vannbord, OX/AC brenner og ny programvare. Da blir det samme brukergrensesnitt på begge maskinene, en klar fordel mener Gjøse.

- Når begge maskinene er operative kan vi veksle på å produsere mellom maskinene avhengig av typen skjærejobb. Eksempelvis har den nye maskinen 12 boreverktøy mens den den vi har fra før har færre. Begge har plasma fugehode, og den nye maskinen har vannbord med utmatingsenhet. Begge maskinene er veldig effektive og gir god HMS, fortsetter Gjøse.

 

Robotisert profilskjærer

Det ser ut som det er veldig god plass i den hundre meter lange hallen.

- Nå er ikke alt kommet på plass, men når eksiterende maskinen blir plassert, samtidig som vi skal flytte plate-lageret innendørs blir det ikke så mye ekstra tumleplass, mener avdelingslederen, og legger til:

Her borte ser du den nye robotiserte profilskjæremaskinen. Når vi får inn 12 meter lange profiler så ser du at vi vil ha behov for hele arealet.

Profilskjæremaskinen er en HGG  RPC 1200 levert av iTec AS, den også med Kjellberg strømkilde.

- Vi ser allerede at vi får mye tidsbesparelse med denne robotiserte maskinen. I tillegg til nøyaktig brenning utføres skjæringen i et lukket kabinett. Det gir bedre HMS, mindre røyk og støy. Det bidrar til et bedre arbeidsmiljø, noe som verdsettes høyt hos våre operatører, konkluderer Kjetil Gjøse.

 

For mer informasjon se: www.worley.com og www.itec.as

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
70 norske på DMG MORI åpent hus i Pfronten
Ny serie med gjengetapper fra Seco Tools
DAMRC TapTest – kan gi store besparelser!
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141