23948sdkhjf

Jon Solberg feiret 130 år med ny Amada fiberlaser

Jubilanten feiret seg selv med bedriftens største investering noensinne. I nyoppussede lokaler kunne Jon Solberg AS Beslagfabrikk (JOSO) ønske både kunder og leverandører velkommen til feiring av 130 års produksjonserfaring og en splitter ny fiberlaser i fjor.

 

Maskinen, en Amada 3kW fiberlaser ENSIS 3015AJ med MP-F laster, ble ferdiginstallert bare noe få dager før den store jubileumsfesten. Torkil Schjølberg, salgssjef for Amada Norge, legger til at denne maskinen er utstyrt med en automatisert laster som gir kunden en veldig fleksibilitet. Ved bruk av laster (MP-F) gjør det kunden i stand til å øke kapasiteten ved å kjøre ubemannet over natten og i helgen.

 

Flytter grenser

- Vi hadde faktisk vår første serieproduksjon i maskinen denne jubileumskvelden, sier Atle Fjeldstad, daglig leder hos Jon Solberg AS.

Atle Fjeldstad overtok stillingen som daglig leder i bedriften høsten 2020, og tenkte at når de først skulle oppgradere i produksjonen med ny teknologi så måtte de gå for det beste av det beste.

- Vi hos Jon Solberg AS føler at Amada leverer det ypperste av maskiner og kundestøtte, og vi føler oss trygge på at dette er en investering som raskt vil gi avkastning, forklarer Fjeldstad, og legger til:

- Vi har mange eksisterende produkter som passer inn i en slik maskin, men mest spennende er kanskje alle de nye mulighetene denne maskinen gir oss. Vi har allerede fått flyttet grensene for hva vi kan levere, og vi er på stadig utkikk etter nye samarbeidspartnere som vi kan utvikle oss sammen med.

 

Går for «grønn» produksjon

JOSO har noen egne produkter som bedriften produserer, men det fokuseres i hovedsak på å være en komponentleverandør, det vil si levere komponenter til andres produksjon.

- Dette krever en stor fleksibilitet i produksjonen, noe vi har løst opp gjennom årene med kløktige verktøymakere, og i fremtiden ønsker vi å kombinere eldre, velprøvd teknikk med moderne teknologi. Selv om vår 130 års levetid som produksjonsbedrift vitner om bra kontroll på kvaliteten har vi valgt å starte prosessen med ISO-sertifisering (ISO 9001 og ISO 14001). Dette er tenkt som et fundament for bedriftens videre modernisering, og et arbeid mot å bli en grønn fabrikk for fremtiden, avslutter Atle Fjeldstad.

 

For mer informasjon se: www.joso.no og www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172