23948sdkhjf

Aarbakke med «bærekraftig» trykktesting

Da pandemien slo inn for to år siden ble det utfordrende å gjennomføre trykktesting med kunder fysisk tilstede. Det ble fort løst gjennom heldigital fjernbevitning som nå har blitt den nye normalen hos Aarbakke AS.

 

Aarbakke AS er godt kjent for sin satsing på digitalisering. Nå kan industribedriften vise hvor enkelt man kan digitalisere prosesser som før var helt «manuelle» - nemlig bevitnelsen av trykktesting.

- Det ble litt hektisk da den ene koronaregelen etter den andre la mer og mer begrensning på de fysiske trykktestingene med kunder tilstede for bevitnelse, forteller Ove Aase, teamleder hos Aarbakke AS.

 

Bærekraftig løsning

Hvordan ble den digitale bevitnelsen møtt av kundene?

- Vi fikk positive tilbakemeldinger på at vi løste et mulig problem på en smidig måte, svarer Ove, og legger til:

- I tillegg til at våre folk fikk jobbe mer uforstyrret, du vet når eksempelvis tre-fire ekstra personer er tilstede blir det alltid samtaler og en del ting som ikke dreier seg om selve testingen, så resultatet er at vi får mer fokus på å utføre selve testen. En annen ting er at siden ingen reiste ble det ganske mange fly- og bilturer spart, noe som i seg selv er en stor miljøgevinst, vi snakker om hundrevis av flyturer spart per år, for ikke å snakke om all tiden våre kunder har spart.

Er det noen negative sider?

- Vel, vi mister noe av det sosiale ved å møtes, men det kan vi ta igjen på annen måte, svarer Ove.

 

Slik virker det

Trykktesting av komponenter og systemer er underlagt strenge kvalitet- og sikkerhetsregler samt prosedyrer. Det er grunnen til at kunder gjerne vil bivåne tester slik at man ved selvsyn kan gå god for at testen er gjennomført på riktig vis. Da pandemien slo inn over landet ble det fort utfordringer med hensyn til fysisk tilstedeværelse, og som sagt, Aarbakke AS tok utfordringen på alvor og laget en digital løsning.

- Vi snakket med kundene om hvordan de mente vi kunne gjennomføre tester med digital overvåkning. Det ble raskt utarbeidet et sett med tiltak som kundene godkjente, og vi gikk i gang med testing som ble fjernovervåket av kundene, som i sin tur fjerngodkjente hver enkelt test, forklarer Ove Aase.

Hver komponent som skal testes blir overvåket av flere kameraer. Kundene får tilgang til sanntidsdata og levende video mens hele testen foregår. Kunden kan selv bevege kameraene underveis i testen. Alle data mates inn i en rapport som kunden får løpende underveis i testen.

- Vi foretar både hydrotesting og gasstesting i våre syv testceller her på Bryne. Vanligvis utfører vi to til tre tester per dag, og etter at vi etablerte fjernbevitning, for to år siden, har flesteparten av kundene våre fortsatt å benytte dette digitale tilbudet. For vår del får vi gjennomført flere tester per år med samme bemanning, og for kundene sparer de både tid og kostnader, en real vinn-vinn spør du meg, konkluderer Ove Aase.

 

For mer informasjon se: www.aarbakke.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093