23948sdkhjf

Aursund Maskinering med nok en Spinner

Nok en gang satser Aursund Maskinering AS på en Spinner CNC-maskin. Det skulle nesten bare mangle, det var tross alt de som overtalte PMV service AS til å bli forhandler for Spinner verktøymaskiner.

 

Aursund Maskinering AS holder til på Heimdal rett syd for Trondheim og har syv ansatte. Bedriften bearbeider et bredt spekter av presisjonsdeler for subsea, elektronikkbransjen, og andre bransjer som krever høy kvalitet og finish. Her lages alt fra prototyper til serieproduksjon, inkludert maskinering av platematerialer. Det er ikke mye svart stål som er innom verkstedet til Aursund, men mest titan, rustfrie legeringer og aluminium. Produktene som kommer ut fra verkstedet har høy kvalitet og finish, også inkludert spesielle og tidkrevende lakkerte detaljer og symboler.

 

Bli forhandler!

- Vi fikk ferten av Spinner for noen år siden og hadde lyst til å kjøpe en 5-akset maskin som kan levere «ferdig-i-en-oppspenning». Utfordringen var at det ikke fantes noen norsk forhandler av Spinner, forteller Elling Aursund i Aursund Maskinering AS, og fortsetter:

- Jeg utfordret Per Mobeck i PMV service, og spurte om ikke han kunne tenke seg å ta inn disse tyske maskinene. Han var positiv til det, og nå har vi altså investert i vår andre Spinner.

Hvorfor mente du at PMV service skulle bli maskinforhandler?

- Vi har gode erfaringer med PMV service over tid, og jeg tenkte at en så kompetent leverandør av servicetjenester også ville ha gode forutsetninger for å bli en god maskinforhandler. Vi har ikke blitt skuffet, svarer Aursund.

 

Gode erfaringer

Aktiviteten hos Aursund er på topp og det kjøres to skift. Bedriften benytter GibbsCAM og simulerer direkte på Spinner-maskinene. Probemåling utføres i maskinene.

Hva er det som er så spesielt med Spinner?

- Da vi kjøpte den første Spinner-maskinen, en U5-1530 5-aksemaskin, var planen å kjøre alt i en oppspenning, eller mest mulig i en og samme maskin. Med full 5-akseutnyttelse med rundbord og avgrading lager vi fiks ferdige deler, noe som er svært effektivt, svarer Aursund og legger til:

- Maskinene holder høy kvalitet og leverer god overflatefinnish, og det til en hyggelig pris.

 

Høy ytelse og god finnish

Den nyinnkjøpte maskinen er en Spinner TTS65-Duplex CNC-dreiebenk levert av PMV service AS. Maskinen har to motstående spindler og to revolvere. Hovedspindelen har stangkapasitet Ø65mm og maks omdr./min på 5000. Subspindelen har stangkapasitet Ø42 og maks omdr./min på 7000. Styresystemet er Fanuc 31i. Maskinen er spesielt beregnet på mindre presisjonsdeler med snevre toleranser og fin overflate. Begge verktøyrevolvere har innebygget dempelegeme for å dempe resonanser og å få den absolutt beste overflate og ytelse. Maskinen er utstyrt med kortstangmagasin og delutplukker, i tillegg hører transportbånd også med denne maskinleveransen.

 

Satser på PMV service

PMV service AS har bransjeerfaring fra helt tilbake til 1985, og har i de siste to årene importert syv Spinner maskiner til Norge. PMV service AS utfører stort sett alt mulig i forbindelse med reparasjon av verktøymaskiner. Bedriften tilbyr også bygging av automatiske spesialmaskiner, samt tegning og konstruksjon av det som måtte være nødvendig. Firmaet består av Per Mobeck daglig leder og tekniker, og Arve Vang servicetekniker og automatiker.

 

For mer informasjon se: www.pmvservice.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.997