23948sdkhjf

DSM med ny maskin - planlegger nytt bygg

Ikke før har den nye Mazaken kommet på plass i det relativt nye verkstedet har Daniel Seldal planene klare for et nybygg. Men først skal maskinen settes i full produksjon.

 

Maskinregisteret besøker DSM AS idet den nye Mazak Integrex I450H skal igangkjøres og Daniel er fokusert på å få opp kapasiteten i verkstedet.

- Vi har mye å gjøre om dagen, så vi har egentlig ingen tid å miste, sier Daniel mens han viser hvor tett opptil veggen den nye maskinen måtte stå for å få plass i verkstedet.

Første gang Maskinregisteret besøkte bedriften var i 2015 og da hadde han fått sin første maskin halvannet år tidligere, en Mazak Integrex 400 IV.

Utfordrende tider

Da vi besøkte Daniel sist hadde han allerede ansatt sin første medarbeider, men grunnet utfordrende marked i årene etter ble bemanningen redusert.

-Det stemmer, det var en periode som var helt håpløs, det var arbeid i markedet, men til priser vi ikke kunne leve med. Vi tok rett og slett noen steg tilbake, fokuserte på å bygge opp bedriftens infrastruktur og ikke minst en solid økonomi, sier Daniel.

 

Lysere tider

Nå teller bedriften tre fulltidsansatte ansatte og er på jakt etter flere.

-Jeg har vært heldig å fått med meg to dyktige operatører på laget og håper vi får med oss flere innen kort tid samt årene som kommer. Det føles riktig ut og vokse nå, ting er på plass og vi må sørge for å holde produksjon i Norge, bedyrer bedriftslederen.

 

Planlegger ubemannet kjøring

Den unge bedriftslederen har bikket 30 år og ser stadig fremover.

- I dag kjører vi et enkelt skift, men vi skal også kjøre ubemannet. Planen er å doble produksjonskapasiteten, for nå blir det en god del av min tid som går med til administrative oppgaver, du vet, ordre, innkjøp, dokumentasjon og alle små og store ting som tar tid. Vi har investert i et nytt ERP-system også, forteller Daniel.

 

Nytt bygg på gang

Selv om ny maskin og to medarbeidere gir økt kapasitet sikter Daniel høyere.

- Vi skal være enda mer tilgjengelig i markedet og da må vi ha en mer sentral lokasjon på Jæren. Derfor er jeg på jakt etter en eiendom der vi kan vokse. Det tar nok et par år før vi flytter, men tiden går fort vet du, så vi må gjøre oss klare nå, konkluderer Daniel Seldal.

 

For mer informasjon se: www.dsm-as.no og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156