23948sdkhjf

Digernes i flytsonen

Det meldes det om stor aktivitet i industrien på Jæren, og i den senere tid har Digernes AS på Bryne hatt god flyt innen salg og leveranser i Rogaland.

 

Det har nylig blitt levert flere Mitutoyo CMM i Norge av Ege-gruppen. I Rogaland har det i løpet av kort tid blitt levert målemaskiner til UniMek på Bryne og Tuboscope Machining Services i Tananger.

- Vi arbeider aktivt og målrettet med produktene fra Mitutoyo og Renishaw. Det har blitt enklere å skape interesse ute i markedet etter at Aarbakke kjøpte tre CMM av oss i 2013, de er selvfølgelig en god referanse å ha med på laget. Ekstra kuriositet er det at Aarbakke har Europas største Mitutoyo CMM med steinbord. Arbeidsområde på den aller største er på hele 1600x5000x1600mm, forteller Aril Digernes, daglig leder i Digernes AS.

 

Fornøyde hos Aarbakke

Leder ved kvalitetskontrollen på Aarbakke, Tor Even Bjørnvold, er utrolig godt fornøyd med investeringen og glad for at Aarbakke valgte å gå for den største fra Mitutoyo.

- Vi ser jo en trend der større deler får enda strengere toleranser. Maskinen krever ingen service utover fastsatte kalibreringsintervaller, sier Bjørnvold og fortsetter:

- Våre CMM, kombinert med Renishaw i maskinene, gir oss det verktøyet vi trenger for å kunne levere kvalitet i prosess og for å kunne dokumentere avanserte geometrier ovenfor kunder i ulike bransjer. Vi ser økende behov for denne type verifisering for å kunne møte kundekrav, uttaler Bjørnvold.

 

Egen Mitutoyo-godkjent tekniker

- Vi har god hjelp av egen tekniker, Vegard Hansen, som jobber i moderselskapet i Ege-gruppen, Ing. Yngve Ege, sier Aril Digernes, som er full av lovord om kompetansen Vegard tilfører.

I disse dager har han eksempelvis vært delaktig i installasjonen av CMM hos Tuboscope Machining Services. Han er en av de første i Europa som kan foreta kalibreringer av avanserte CMM uten å være ansatt i Mitutoyo. - Dette gjør at vi i Digernes, og resten av Ege-gruppen, har tilgang på tekniker på en enkel måte. Reisekostnader blir jo lavere enn ved å anvende teknikere fra utlandet, understreker Digernes.

 

Stor CMM hos UniMek

UniMek AS holder til på det samme industriområdet som Digernes, og har helt siden oppstarten hatt et tett samarbeid på skjærende verktøy og måleinstrumenter. Valget falt på Digernes og Mitutoyo målemaskin da de evaluerte tilbudene som var innhentet. UniMek valgte, som flere i Rogaland, en målemaskin som kan klassifiseres som stor. Den har typebetegnelsen Crysta-Apex S123010 og har et arbeidsområde på 1200x3000x1000mm. 

 

Stort også hos Tuboscope

Målemaskinen som ble levert til Tuboscope Machining Services er utrustet med Renishaw’s 5-aksede målehode, Revo2. Dette gir ekstra fleksibilitet, god rekkevidde, og lynraske bevegelser som gir nøyaktige og hurtige måleoperasjoner. Maskinen har typebetegnelsen Crysta-Apex S163012 og har et arbeidsområde på 1600x3000x1200mm.

 

God utvikling i Rogaland

Aril Digernes opplyser at han tror det er flere årsaker til at kundene har valgt Ege-gruppen som leverandør.

- Det som går igjen er eksempelvis at vi i motsetning til flere av konkurrentene ikke har noen årlige faste programvarekostnader, disse kan jo mange ganger være ganske så kostbare. I tillegg tilbyr Mitutoyo en bredde på programvare, som dekker alle områder, samt at de benytter Renishaw målehoder og måleprober som gir kunden kvalitet til en konkurransedyktig pris. Målemaskinene til Mitutoyo er også forberedt for mye tilleggsutstyr som Touch trigger probe, Scanning probe, Optical probe inkludert laserskanner probe, overflate. Skulle en få behov for noe av dette senere er det nesten bare Plug & Play. Vi er godt fornøyde med utviklingen når det gjelder Mitutoyo og Renishaw i Rogaland, sier Aril med et smil.

 

Sentralanlegg hos Årdal Maskinering

Austerå Process, som også er en del av Ege-gruppen, har felles kontorer og lagerfasiliteter med Digernes. Austerå Process har spesialisert seg innen skjærevæsker, smøreoljer, filtreringssystemer og sentralanlegg. Selskapet er importøren av skjærevæsker fra Master Fluid Solutions og flere andre kjente merkevarer i Norge, eksempelvis Millers smøreoljer, KTS skimmere, Filtermist filtersystem og sentralanlegg fra Dansk Stålfilter.

I forbindelse med den nye moderne fabrikken til Årdal Maskinering som stod ferdig i 2020, ble det installert sentralanlegg for kjølevæsken som benyttes i alle maskinene. Dette sørger for en mer stabil væske og forenkler også vedlikeholdet. Justeringer gjøres på ett sted og blir mer kostnadseffektivt for bedriften. Årdal Maskinering har mange moderne maskiner, og de har også tatt høyde for videre ekspansjon. Anlegget som er produsert av Dansk Stålfilter har følgende dimensjoner: 6000x2000x1000mm. Kapasiteten er 12.000 liter.

 

Sentralanlegg hos Tubedrill

I disse dager er det sluttføring av et helt spesielt sentralanlegg hos Tubedrill på Nærbø. Bedriften har spesialisert seg på boring av rundstål, og har en avansert maskinpark. De kan bore hull fraØ7 til Ø500mm, og honing fra Ø19 til Ø450mm, i lengder opptil 10 meter. Tubedrill flytter i disse dager inn i nye lokaler, rett i nærheten av der de holder til i dag, de nye lokalene er dobbelt så store som dagens lokaler.

Kjøling og smøring i forbindelse med boringen foregår med olje, også den levert av Austerå Process. Sentralanlegget er produsert og installert av Dansk Stålfilter. Anlegget har følgende dimensjoner på tankene: 7000x2000x1000mm. Kapasiteten er på 2x14.000 liter.

- Det er kanon gildt når kundene viser oss slik tillit! På tross av pandemien som har pågått en stund nå skjer det heldigvis fortsatt mye spennende i Rogaland og ellers i Norge, vi ser lyst på fremtiden avslutter Aril Digernes.

 

For mer informasjon se: www.digernes.no

Kilde: Digernes

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094