23948sdkhjf

Suksess med jærsk produksjon

Made in Norway, det er det som gjelder for Tor Ole Talgø, daglig leder og eier av GMV AS. - Vi skal vise hvordan lønnsom produksjon på Jæren foregår, sier Talgø. Nylig investerte bedriften i ny CNC-maskin og robot.

 

Forrige gang Maskinregisteret besøkte GMV AS var da vi skrev om nyvinningen Snapdrill - et effektivt verktøy for å bore hull i rør. Denne gangen handler besøket også om Snapdrill, men i tillegg om automasjon, norsk industri og nye ideer.

 

Robotisert produksjon

Først vil Tor Ole vise frem den nye DMG MORI-maskinen som er robotisert. Ved siden av maskinen står Håvard Dyvik fra ACS Elektroautomasjon AS.

- Her ser du hvor lett det er å operere denne CNC-maskinen med robot, sier Håvard mens han trykker på en pekeskjerm.

- Vi er utrolig fornøyd med det lokale automasjonsfirmaet, og ser frem til flere robotløsninger her på huset, legger Tor Ole til.

DMG MORI-maskinen, NTX 1000 5-akset frese-dreiesenter, og en Omron robot, ble kjøpt inn for å øke kapasiteten på delproduksjonen til Snapdrill.

- Vi opplever stor etterspørsel etter Snapdrill og vil gjøre produksjonen i eget hus. Made in Norway, eller Jæren, er noe vi brenner for, og derfor blir det viktig at vi klarer å gjøre alt rett for å skape en konkurransedyktig industri. Robotiseringen er ett ledd, men vi må også ha de beste folkene. Uten dem ingen suksess, mener Tor Ole.

 

Økende logistikk

Oppe i monteringsavdelingen møter vi på Even Hjørnevik. Han har den jærske tittelen «assembly sjef».

- Det er en stor utfordring å holde oppe tempoet på sammenstillingen av Snapdrill. Det er positivt at salget går bra, men etter hvert bør vi nok automatisere denne delen av produksjonen også, sier Even med et smil.

 

Flere innovasjoner

På et møterom snakker vi om fremtiden. Hvor går ferden?

- For vår del har vi flere spennende prosjekter på gang. Noe handler om videreutvikling av Snapdrill, men også nye, helt andre prosjekter innen oljenæringen, men vi søker også nye markeder, forklarer Tor Ole.

Richard Heng, FoU-leder hos GMV AS, forklarer hvordan en helt ny oppfinnelse blir til:

- Her kan du se 3D-modellen av et helt nytt konsept. Når dette blir en realitet vil vi styrke ordreinngangen vår i lang tid. Dette er både givende og helt nødvendig for å opprettholde produksjonen her på Jæren.

- Ja, selv om vi utvikler nye produkter i egen bedrift vil vi gjerne få flere ting å holde på med og vil invitere andre innovatører til å kontakte oss. Vi stiller med alt vi har til rådighet, understreker Tor Ole Talgø.

 

For mer informasjon se: www.gmv.as

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.158