23948sdkhjf

Motala Hissar investerer i Salvagnini S4Xe.30

Motala Elevators er en ledende produsent av heiser for bygg med begrenset plass og skal ha en av verdens mest plasseffektive heiser. Nylig investerte bedriften i Salvagnini S4Xe.30 er fullt utstyrt med MD-lagertårn.

 

Motala Elevators er et selskap i Aritco Group, som eies av Latour Industries som igjen er et av de største investeringsselskapene i Sverige med en omsetning på over fem milliarder SEK. Selskapets filosofi er å kjøpe eller investere i selskaper og få dem til å vokse på lang sikt.

- Vi er glade for å ha en ny eier med økonomiske muskler som tror på oss og våre produkter som er villige til å investere i fremtiden vår, uttaler Stefan Westin, daglig leder i Motala Elevators AB.

Motala Elevators startet i 1972 med produksjon av vareheiser. Siden 1980-tallet har selskapet i hovedsak satset på plattformheiser, som i overveiende grad brukes til tilgjengelighetstilpasning av bygg. Til dags dato har mer enn 10.000 heiser blitt levert til kunder over hele verden. Omtrent 60 prosent av produksjonen eksporteres.

 

Øker automasjonsgraden

Installasjonen av den nye helautomatiske S4Xe.30 fra Salvagnini starter nå tidlig i 2022, noe som vil bety mer enn en dobling av stansekapasiteten og fremfor alt et første steg mot en helautomatisk produksjonslinje. Dette for å utvikle virksomheten mot å gå fra batchproduksjon til kundeordredrevet produksjon.

 

Stor kapasitetsøkning

S4Xe.30 er fullt utstyrt med MD-lagertårn hvor Motala Elevators vil ha friheten til å kjøre enkeltemner fra 15 forskjellige rom med en lastetid på under 30 sekunder, hver plate er også klargjort på lastebordet slik at all omstillingstid minimeres til et enkelt sekund.

Det unike multipresshodet kan ha opptil 96 verktøy hvor alle slagene alltid er forberedt og fungerer etter prinsippet som et tastatur. Salvagninis programvare STREAM optimerer OPTI stansingen slik at stansen, som er nærmest, treffer neste hull og maksimal utnyttelse av plateemner og minimalt med skrot. Sammen med vinkelsaksene optimaliseres stansingen ytterligere og behovet for skrapverktøy minimeres og skjelettet kuttes automatisk i skrapboksen. Alt dette betyr at S4Xe.30 har en kraftig økning i kapasitet sammenlignet med tradisjonelle stansemaskiner.

Salvagninis OPS direkte koblet til Motala Lifts MRP-system tar seg av planlegging og nesting, alt fullt overvåket via LINKS.

S4Xe.30 er fullt utstyrt med formingsverktøy, indeksstasjoner, gjengestasjoner, etikettskrivere og helautomatisk stabling. Dessuten er den forberedt for å kunne kobles videre i direkte flyt til en P4Lean.

 

For mer informasjon se: www.motalahissar.se og www.salvagnini.se

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.254