23948sdkhjf

Haaland Tynnplate med ny sveiseavdeling

Haaland Tynnplate er stadig i utvikling, nå med ny og større sveiseavdeling. I tillegg satses det mer på robotsveising og på robotisert sliping.

 

Siden Maskinregisteret besøkte Haaland Tynnplate sist, sensommer 2021, har Ståle Kyllingstad, konsernsjef i IKM-Gruppen, kommet tilbake som eneeier i Haaland Tynnplate AS, noe han også var i 2019. Den gangen kom også Gabriel Pollestad og Bjørn Rygg inn på eiersiden med en tredel hver i Haaland Tynnplate. Nå er Ståle Kyllingstad tilbake som eneeier, slik han var frem til 2019.

 

Fortsetter utviklingen

- Det er spennende med Ståle tilbake, for han fortsetter den positive utviklingen av bedriften, forteller Gabriel Høyland, driftssjef og assisterende daglig leder i Haaland Tynnplate AS.

Bedriften går bra og det er mange ting på gang.

- Ved inngangen til 2022 hadde vi 50 prosent av forventet omsetning inne, og vi har aldri har opplevd slike ordrereserver, sier Gabriel.

 

Ny sveiseavdeling

Som en følge av at tynnplatebedriften solgte lakkeringsanlegget har det blitt plass til en helt ny sveiseavdeling.

- I hele høst har vi hatt full sving med ombygging i fabrikken. Med god hjelp av flere lokale bedrifter har vi laget en lys og luftig sveisehall på 1.000 m2, dobbelt så stor som vår gamle sveisehall, forklarer Gabriel og fortsetter:

- Sveis er en vesentlig del av vårt tilbud og vi har nå plass og utstyr til å ta på oss sveising av enda større konstruksjoner som vi tidligere måtte takke nei til på grunn av plassmangel.

 

Nye roboter

Sveisebåsene hos Haaland Tynnplate har blitt oppgradert med nytt elektrisk- og trykkluftanlegg for lettere tilgang til strøm og trykkluft.

Det er satt opp sveisegassanlegg i denne hallen, slik at det ikke blir håndtering av tunge gassflasker som man tidligere måtte. Det er både tidsbesparende og HMS-vennlig. I taket er det, i tillegg til bevegelsesstyrte LED-lamper, montert en syv tonns traverskran for lettere og bedre håndtering av de største konstruksjonene.

- Våre to sveiseroboter har også fått plass i den nye hallen, og en tredje er under installasjon, forteller Gabriel mens vi er på omvisning.

- Her ser du vår nye sliperobot. Den er under innkjøring, og så langt har vi sett at den vil gi store besparelser, både med tanke på effektivitet, men ikke minst hva gjelder forbedret HMS, konkluderer Gabriel Høyland.

 

For mer informasjon se: www.tynnplate.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
70 norske på DMG MORI åpent hus i Pfronten
Ny serie med gjengetapper fra Seco Tools
DAMRC TapTest – kan gi store besparelser!
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095