23948sdkhjf

Med Plastiform kontrollerer du delene raskere og billigere

Ved å bruke Plastiform kan du kontrollere delene dine på mindre enn 10 minutter og for mindre enn 50 kroner, alt uten å ødelegge delene.

 

Plastiform-produktene er universelle produkter for enkelt å ta avstøp, og man kan måle overflatefinhet direkte på avstøpet. Dette gjør det mulig å ta mål av deler som er vanskelig tilgjengelige.

Det finnes også produkter for som gjør det mulig å enkelt lage universelle «protektorer» for tildekning av eksempelvis gjenger og diameter ved overflatebehandling og ved grading av deler. Produktene er ifølge produsenten særdeles enkle i bruk, 2-komponent 50/50 blanding, kort herdetid og uten farlige kjemikaler.

 

Løser problemer - raskt og billig

Plastiform løsninger dekker alle sektorer, spesielt høyteknologi, olje og gass og mange andre felt som leter etter nøyaktig indirekte måling.

Basert nær Montpellier i Frankrike, markedsfører selskapet Rivelec sine tekniske produkter under Plastiform-merket.

I mer enn 40 år har selskapet levert alternative og innovative løsninger for fagområdene kvalitetskontroll og metrologi , så vel som for en rekke andre bruksområder.

Rivelec-teamet oppdaget en tilbakevendende vanskelighet i kvalitetskontrollprosesser for de fleste av sine kunder: måling av de indre dimensjonene til mekaniske deler. Mange av disse selskapene (spesielt de innen fly og romfart) ble tvunget til å ødelegge visse deler for å måle deres indre former. Disse prosessene, i tillegg til å være komplekse og tidkrevende, koster noen ganger mye penger og resulterer i industriavfall.

 

Brukes over hele verden

De utmerkede resultatene som er oppnådd, samt suksessen til Plastiform-produktene, har ført til at Rivelec har utviklet nye produkter for å møte behovene til forskjellige typer bruksområder, eksempelvis komplekse formavtrykk, ytre avtrykk, store volumavtrykk, ruhetskontroll, overflatefinishkontroll.

Plastiform-produktene og kvalitetskontrollen av noen av verdens mest avanserte mekaniske deler har blitt en viktig del av dimensjonal inspeksjon, spesielt i olje-, romfarts-, medisinsk- og farmasøytisk industri.

I dag er Plastiform-merket verdensledende på markedet for dimensjonale 3D-kopier og brukes i mer enn 80 land.

 

Stor nøyaktighet

På begynnelsen av 1980-tallet utviklet Rivelec en innovativ teknologi: Dimensional Molding, og utviklet en polymer med unike tekniske egenskaper: Plastiform. Takket være sin meget høye nøyaktighet (på grunn av fravær av dimensjonskrymping under polymerisering), gjør dette produktet det mulig å oppnå avtrykk nøyaktig ned til mikron, og unngår dermed destruktiv testing.

 

Skreddersydde tetninger

Flytende Plastiform er helt vanntett når den er ferdigherdet. Faktisk, når produktet kommer inn i et rom, lar dets tekniske egenskaper det flyte og okkupere hele rommet, til nærmeste mikrometer. Når den er herdet, lar den ikke noe passere gjennom den, noe som gjør det enkelt å lage skreddersydde tetningsfuger for alle typer deler.

 

Forsterkning av deler under bearbeiding

Under maskineringstrinnene er det vanlig at enkelte tynne deler får resonans eller deformeres litt. For å begrense disse fenomenene er det mulig å bruke en plastiform for å forsterke dem. De er enkle å påføre, stivner raskt og er enkle å trekke ut etter maskinering.

Det er imidlertid en annen måte å forsterke en skjør del på enn Plastiform. Re-Form er et produkt i Plastiform-serien som er svært formbart når det påføres og blir ekstremt stivt når det herdes. Det er en termoformbar harpiks, gjenbrukbar etter ønske. Når den varmes opp til 60°C eller høyere, blir den gjennomsiktig og formbar, deretter hard og ekstremt motstandsdyktig når den avkjøles. For å trekke ut delen når maskineringen er fullført, bløtlegger man ganske enkelt Re-Form i varmt vann ved mer enn 60°C for å gjøre den myk igjen.

 

For mer informasjon se: www.digernes.no og www.plastiform.info

Kilde: Plastiform

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Creator Makerspace - Arnested for nye ideer
Konjunkturrapporten 2023: Rekorder og usikkerhet
Brunvoll på offensiven med ny robotcelle
APS valgte DNE fiberlaser
Gratis introkurs til havvindmarkedet
Bli med til WindEurope i København!
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.078