23948sdkhjf

Med Plastiform kontrollerer du delene raskere og billigere

Ved å bruke Plastiform kan du kontrollere delene dine på mindre enn 10 minutter og for mindre enn 50 kroner, alt uten å ødelegge delene.

 

Plastiform-produktene er universelle produkter for enkelt å ta avstøp, og man kan måle overflatefinhet direkte på avstøpet. Dette gjør det mulig å ta mål av deler som er vanskelig tilgjengelige.

Det finnes også produkter for som gjør det mulig å enkelt lage universelle «protektorer» for tildekning av eksempelvis gjenger og diameter ved overflatebehandling og ved grading av deler. Produktene er ifølge produsenten særdeles enkle i bruk, 2-komponent 50/50 blanding, kort herdetid og uten farlige kjemikaler.

 

Løser problemer - raskt og billig

Plastiform løsninger dekker alle sektorer, spesielt høyteknologi, olje og gass og mange andre felt som leter etter nøyaktig indirekte måling.

Basert nær Montpellier i Frankrike, markedsfører selskapet Rivelec sine tekniske produkter under Plastiform-merket.

I mer enn 40 år har selskapet levert alternative og innovative løsninger for fagområdene kvalitetskontroll og metrologi , så vel som for en rekke andre bruksområder.

Rivelec-teamet oppdaget en tilbakevendende vanskelighet i kvalitetskontrollprosesser for de fleste av sine kunder: måling av de indre dimensjonene til mekaniske deler. Mange av disse selskapene (spesielt de innen fly og romfart) ble tvunget til å ødelegge visse deler for å måle deres indre former. Disse prosessene, i tillegg til å være komplekse og tidkrevende, koster noen ganger mye penger og resulterer i industriavfall.

 

Brukes over hele verden

De utmerkede resultatene som er oppnådd, samt suksessen til Plastiform-produktene, har ført til at Rivelec har utviklet nye produkter for å møte behovene til forskjellige typer bruksområder, eksempelvis komplekse formavtrykk, ytre avtrykk, store volumavtrykk, ruhetskontroll, overflatefinishkontroll.

Plastiform-produktene og kvalitetskontrollen av noen av verdens mest avanserte mekaniske deler har blitt en viktig del av dimensjonal inspeksjon, spesielt i olje-, romfarts-, medisinsk- og farmasøytisk industri.

I dag er Plastiform-merket verdensledende på markedet for dimensjonale 3D-kopier og brukes i mer enn 80 land.

 

Stor nøyaktighet

På begynnelsen av 1980-tallet utviklet Rivelec en innovativ teknologi: Dimensional Molding, og utviklet en polymer med unike tekniske egenskaper: Plastiform. Takket være sin meget høye nøyaktighet (på grunn av fravær av dimensjonskrymping under polymerisering), gjør dette produktet det mulig å oppnå avtrykk nøyaktig ned til mikron, og unngår dermed destruktiv testing.

 

Skreddersydde tetninger

Flytende Plastiform er helt vanntett når den er ferdigherdet. Faktisk, når produktet kommer inn i et rom, lar dets tekniske egenskaper det flyte og okkupere hele rommet, til nærmeste mikrometer. Når den er herdet, lar den ikke noe passere gjennom den, noe som gjør det enkelt å lage skreddersydde tetningsfuger for alle typer deler.

 

Forsterkning av deler under bearbeiding

Under maskineringstrinnene er det vanlig at enkelte tynne deler får resonans eller deformeres litt. For å begrense disse fenomenene er det mulig å bruke en plastiform for å forsterke dem. De er enkle å påføre, stivner raskt og er enkle å trekke ut etter maskinering.

Det er imidlertid en annen måte å forsterke en skjør del på enn Plastiform. Re-Form er et produkt i Plastiform-serien som er svært formbart når det påføres og blir ekstremt stivt når det herdes. Det er en termoformbar harpiks, gjenbrukbar etter ønske. Når den varmes opp til 60°C eller høyere, blir den gjennomsiktig og formbar, deretter hard og ekstremt motstandsdyktig når den avkjøles. For å trekke ut delen når maskineringen er fullført, bløtlegger man ganske enkelt Re-Form i varmt vann ved mer enn 60°C for å gjøre den myk igjen.

 

For mer informasjon se: www.digernes.no og www.plastiform.info

Kilde: Plastiform

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111