23948sdkhjf

Bedriftens største investering

Kongamek AB, ledet av den nye generasjonen Johanna og Jonathan Haglund, gjør den største investeringen i selskapets historie og investerer i Salvagninis S4 + P4-linje.

Kongamek er et familieeid selskap grunnlagt i 1987 av Stig Haglund og sønnen Paul. Bedriften holdt til i et mekanisk verksted lokalisert i Konga, midt i Smålandsskogen. I dag, en generasjon senere, drives virksomheten av Pauls barn, Jonathan og Johanna. Siden oppstarten har bedriften gått fra å være et lite mekanisk verksted til i dag å være en av Skandinavias markedsledende aktører innen materialhåndteringsprodukter, med Europas bredeste sortiment.

Komplett system

Nå for tiden er graving og støping av fundamenter til nye Salvagnini S4.30Xe og P4lean 2120, som kommer i løpet av få uker, i full gang.
Med investeringen gjør Kongamek den største enkeltinvesteringen i selskapets historie, hvor denne investeringen ikke bare er en ny maskin, men et helt system. For å gjøre noe som utgjør en forskjell er det ikke nok å utvide med en kantpresse eller en annen frittstående stansemaskin. Derfor investerer Kongamek i Salvagninis velprøvde S4 + P4-linje som multipliserer kapasiteten, dette sammen med Salvagninis proprietære programvare STREAM og OPS og overvåking ved hjelp av LINKS.

Bygget i fellesskap

Maskinkonfigurasjonen som Kongamek og Salvagnini jobbet med er gjort etter et meget omfattende mulighetsstudiearbeid med flere ulike layoutløsninger, så ble det i fellesskap bygget en linje i 90 graders vinkel, som var det beste for å kunne bruke en eksisterende lagringsplass og unngå å omdirigere rundt elven utenfor.
Både S4Xe.30 og P4Lean 2120 er i utgangspunktet fullt utstyrt med all den nyeste teknologien med MD lagringstårn, CLA-SIM, Option Cut helautomatisk stabling MCU. Alt koblet direkte til Kongameks MRP-system med Salvagninis OPS.

Ingen omstillingstid

Nøkkelen er et system med fleksibilitet og kapasitet hvor all produksjon kan produseres direkte på bestilling uten å måtte midlertidig lagre noe materiale, unngå bufferkjøringer og store serier. Oppsettider finnes ikke i en S4-P4 linje. MD-lager som gir frihet til å produsere i ulike materialer parallelt, S4.30Xe med sitt unike multipresshode og vinkelsaks, alle stanser er alltid stanseforberedte, alle omstillinger i P4lean 2120 foregår i "masked time", det vil si mens neste plate lastes og losses.

For mer informasjon se: www.kongamek.se og www.salvagnini.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156