23948sdkhjf

OptiThreading en ny form for sponkontroll

Sandvik Coromant lanserer ny programvaremodul; OptiThreading, en modul i programvaren CoroPlus Tool Path som skal sikre god sponkontroll, ingen vibrasjonsmerker og en bedre overflatekvalitet.

Sandvik Coromant har nylig lansert en ny maskinell metode for kontrollert sponbrytning ved gjengedreiing. Lansert innenfor den eksisterende CoroPlus Tool Path programvaren, er OptiThreading en ny programvaremodul som hjelper produsenter med å takle et av de største problemene innenfor gjengedreiing: faren for blokkering av spon og nedetiden som følger.

Ny modul
Programvaren gir støtte for programmering for dreiing av utvendige og innvendige gjenger. Den genererer NC-koder basert på skjæredataparameter for å sikre riktig antall gjennomløp med jevnt fordelt skjærekraft, og skal sørge for forbedret produktivitet, verktøylevetid og prosessikkerhet. For å gjøre programvaren enda bedre har Sandvik Coromant innført en ny modul.
Et problem som ofte opptrer ved gjengedreiing er spon som vikler seg rundt roboter, kjoks, verktøy og komponenter. Sponene kan også fanges av transportbånd og forårsake skader på utstyret og nedetid. Sikker sponkontroll under gjengedreiing er nøkkelen til produksjon høykvalitets komponenter. 
OptiThreading er konstruert med tanke på disse utfordringene. Modulen er tilgjengelig som del av et abonnementet på CoroPlus Tool Path, og er utviklet spesielt for CoroThread 266 verktøy og skjær. 

Øker skjærehastigheter
Med denne metoden og programvaren, kan produsenter fult ut optimalisere deres gjengedreiing. CoroPlus Tool Path bidrar til at brukerne kan utvikle optimalisert OptiThreading verktøybaner med en spesiell fokus på sponkontroll. Dette oppnås ved å beregne verktøybaner som leverer kontrollerte, oscillerende bevegelser for avbrutt skjæring som går inn og ut av skjæret i alle gjennomgangene unntatt den siste.
Denne skjæremetoden har flere fordeler. Med OptiThreading elimineres lange spon som kan skade en komponents overflate og gå på tverke med skjæresonen; dette forbedrer komponentenes kvalitet atskillig. Det resulterer også i mindre arbeid med å fjerne lange spon som blokkerer verktøyet, komponenten eller spontransportøren, hvilket igjen fører til mindre uforutsette nedetider for maskinen. Bruk av OptiThreading gjør det også mulig å øke skjærehastigheter for å oppnå kortere syklus og øke produktiviteten.
Presis gjengeskjæring
Det finnes, ifølge verktøyprodusenten, mange grunner til hvorfor OptiThreading og CoroThread 266 passer så godt sammen for gjengedreiing. OptiThreading utvikler stor skjærekraft og må dermed nødvendigvis kombineres med et verktøy som kan tåle den. CoroThread 266 har en iLock-kontaktflate som, ifølge produsenten, viser usedvanlig stabilitet under justering av skjærene; på den måten kan den håndtere med ekstreme krefter. Verktøyet er også tilgjengelig i en rekke forskjellige varianter, med et stort utvalg av ulike kvaliteter og geometrier som dekker de fleste materialer og bruksområder. Sammen vil, ifølge produsenten, programvare- og maskinvareløsningen sørge for sikker, presis gjengeskjæring, som ikke er påvirket av dårlig sponkontroll.

Høyere kvalitet
- OptiThreading løser det største problemet som finnes innen gjengedreiing, og det er sponkontroll, sier Hampus Jemt, produktsjef hos Sandvik Coromant, og fortsetter: 
- Ved hjelp av CoroPlus Tool Path har vi allerede skapt en programvare for optimalisert dreiing, og vi har laget en robust verktøyløsning i form av CoroThread 266. Nå som vi innfører OptiThreading kan vi hjelpe kundene våre å takle et av de største problemene som finnes i forbindelse med gjengedreiing.
Han mener at selv om man forstår utfordringene som finnes i maskineringsverksted, vil presset for å få jobben gjort så kjapt som mulig gjøre at hver uforventede forsinkelse kan bli et mareritt, så god sponkontroll er avgjørende. 
- At denne omfattende løsningen er tilgjengelig, nå som en del av tilbudet vårt, betyr at vi kan hjelpe produsenter med å gå over til en ny metode for gjengeskjæring som ikke bare løser deres problemer i samband med sponkontroll, men også bidrar til å produsere komponenter med høyere kvalitet, konkluderer Hampus Jemt.

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kilde: Sandvik Coromant

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.174