23948sdkhjf

Forbered kanter automatisk for sveising under laserskjæring

"EdgeLine Bevel" fra Trumpf skråstiller automatisk deler under laserskjæring for å forberede dem for sveising. Manuell fasing er derfor ikke lenger nødvendig. - Dette er en unik teknologi innen platefremstilling, sier Patrick Schüle, produktsjef hos Trumpf.

 

Teknologiselskapet Trumpf så BlechExpo-messen som en mulighet til å avduke sin "EdgeLine Bevel"-løsning, som automatisk forbereder deler for sveising under skjæreprosessen. Denne teknologien er kompatibel med standard Trumpf laserskjæremaskiner, og lar brukere lage skråkanter mens de skjærer ut konturene til hver del. Flytende metall strømmer inn i disse fasene under sveising for å sikre en høykvalitets sveisesøm. I dagens fabrikker utfører produsenter typisk fasing før sveising ved hjelp av en fresemaskin, slipemaskin eller vinkelsliper – et ekstra trinn som er både tungvint og tidkrevende.

 

Store besparelser

For øyeblikket er den eneste måten å lage avfasinger automatisk på å bruke teknologisk avanserte maskiner med spesialiserte 3D-skjærehoder. Disse er imidlertid sjelden tilgjengelige på produksjonslinjer, spesielt de som drives av mindre produsenter. EdgeLine Bevel fra Trumpf er den første løsningen som tillater brukere å skråskjære delkanter automatisk på mye enklere, standard type laserskjæremaskiner. Teknologien kan også brukes til å lage faser på en dels indre konturer, som er umulige for manuelle vinkelslipere å få tilgang til.

- Dette er en virkelig unik måte å eliminere nedstrømsprosesser i metallplateproduksjonsmiljøet. Det øker effektiviteten til kundenes produksjonslinjer og bekrefter statusen til Trumpf som løsningsleverandør for hele platemetallprosesskjeden, sier Trumpf produktsjef Patrick Schüle.

 

Kan også brukes til forsenking

I tillegg til avfasing kan EdgeLine Bevel også automatisk lage forsenkningene som kreves for å skru sammen deler, og dermed eliminere enda en nedstrømsprosess. Teknologien er egnet for alle bedrifter i plateindustrien som bruker sammenføyingsprosesser i produksjonen eller trenger forsenker for skrueforbindelser.

- Takket være den raske og enkle programmeringen, gir denne løsningen også mening for selskaper som bare av og til produserer deler med faser og forsenker, uttaler Schüle. Trumpf lanserte den nye teknologien på BlechExpo for standardversjonene av sine TruLaser Series 3000 fiber og TruLaser Series 5000 fibermaskiner. Fra våren 2022 vil eksisterende eiere av den nye generasjonen Trumpf laserskjæremaskiner også kunne ettermontere EdgeLine Bevel-teknologi.

 

For mer informasjon se: www.trumpf.com og www.pantronic.no

Kilde: Trumpf

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.767