23948sdkhjf

Nymo satser i byggsektoren

AS Nymo er mest kjent innenfor oljesektoren, men ser mot nye markeder. Nå kan bedriften også kalle seg leverandør av stålkonstruksjoner til bygg.

I høstgult solskinn rager stålkonstruksjonen som skal bli en del av påbygget på Oddensenteret. I hjertet av Grimstad med bryggepromenaden på den ene siden og bykjernen på den andre skal det bli flere butikker og leiligheter. Den kileformede konstruksjonen i stål peker offensivt mot himmelen Betegnende også for AS Nymo, leverandøren av stålkonstruksjonen og monteringen. Det å våge og tørre er noe av årsaken til at Nymo er den bedriften de er i dag. Dette prosjektet gjør at de nå har tatt steget inn i et nytt forretningsområde som de ikke tidligere har operert i. 
- Stålkonstruksjoner til bygg har vi har ikke drevet med før. Vi ønsker flere bein å stå på når det kommer til bransjer. Derfor var det en flott mulighet for oss da vi fikk kontrakten med stålarbeidene til den nye delen av Oddensenteret, sier Ingvar Apeland, direktør for forretningsutvikling og salg i Nymo.

Søker utenfor oljesektoren
Nymo har et sterkt navn innen olje og gass i Norge. Over 40 års erfaring og kompetanse som leverandør av avanserte offshoremoduler for applikasjoner innen olje- og gassindustrien og prosessindustrien, har gjort Nymo til en tydelig aktør og leverandør til oljeindustrien. Nymo har sin virksomhet lokalisert på tre steder i Agder-området.
I Vikkilen, rett utenfor Grimstad sentrum ligger hovedkontoret. Der foregår mesteparten av skjæring og sammenstilling. Kontinuerlig har de sørget for å oppgradere sin maskinpark. iTec AS har vært maskinleverandøren for bedriften når det kommer til skjæring og etterbehandling. Brenneskjæringen av plater gjøres på en Messer OmniMat. Skjæremaskinen er utstyrt med både gass og plasmaskjæring, som i tillegg har fullt bor og drillverk. I midten av hallen står profilskjæreren fra HGG også den levert av iTec. Med denne har de skåret til alle stålbjelkene til konstruksjonen på tilbygget til Oddensenteret. I samme hall står også etterbehandling- og avgradingsmaskinen fra Timesavers. 
- Vi har i mange år vært rettet mot oljesektoren, men ser endringer i markedet og ønsker å være en del av det skiftet i norsk industri. Det handler om nye virkeområder, men også bærekraft og miljø. Det å kunne levere tjenester og produkter i vårt nærområde, slik som tilbygget på Oddensenteret, er derfor veldig riktig for oss, mener Apeland.

Få leverandører er en styrke
Det er viktig for Nymo å ha maskiner som kan gjøre det mulig til å tilby tjenester innen et bredt felt. Samtidig ønsker de å ha så få leverandører som mulig. Gjennom å skape gode relasjoner med få leverandører opplever Nymo at de selv også får utnyttet sine egne styrker bedre. Det handler om oversikt, men også de nytteeffektene som kommer ved å dele fagkunnskap. 
- Vi har en strategi med å knytte til oss få og solide maskinleverandører. Et av våre krav er trygghet i samarbeid og en opplevelse av å bli ivaretatt. Det får vi ved å ha færre leverandører som blir godt kjent med oss og våre behov. I iTec har vi en leverandør som kjenner oss og som skjønner oss. De har en bred og god forståelse av Nymo som gjør at de kan foreslå og tilby maskiner og produkter som passer bedriften og vår produksjonslinje best mulig. Det gjør oss mer robuste og rustet til å levere gode produkter, uttaler Åsmund Knutsson, vedlikehold- og fasilitetssjef hos Nymo. 

Også innen vindenergi
Nymo ser samtidig, som mange andre, dreiningen mot grønn energi, men samtidig forventer de en ny offshorebølge som passer bedriften godt i noen år framover. 
- Vi jobber kontinuerlig med å se på nye områder for forretningsutvikling. Vi vil fortsatt ha offshore som et hovedbein i vår virksomhet, men har også i et par års tid jobbet sammen med Cefront AS om et nytt havvindprosjekt. Sammen ser vi på mulighetene for å ta fram flytende fundament utviklet av Cefront AS, der vi i Nymo vil stå for sammenstilling av vindturbiner for havbasert vindenergi, sier Apeland.

For mer informasjon se: www.nymo.no og www.itec.as

Kilde: iTec

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109