23948sdkhjf

Amada med automatisk verktøyskifte på middels store kantpresser 

Med over 300 ATC (Automatic Tool Change) kantpresser installert over hele Europa, og mer enn 1000 globalt, lanserer Amada sin unike ATC-teknologi til mellomsegmentet sitt for første gang. 

Tidligere har teknologien kun vært tilgjengelig på avanserte kantpresser som Amada HG-ATC og forgjengeren HD-ATC. Nå responderer den nye Amada HRB-ATC mellomsegment-modellen direkte på markedets etterspørsel av denne typen løsning, ved hjelp av originale Amada-verktøy. 

Kan brukes av alle
Amadas HRB-ATC har ATC i full størrelse, og tilbyr nøyaktig samme antall verktøymagasinholdere som selskapets avanserte HG-ATC kantpresse. Den nye maskinen leveres med en pakke med Amada-verktøy basert på en vurdering av kundens produksjonsbehov. HRB-ATC er fullstendig kompatibel med Amada AFH standard verktøysett. Som et resultat kan alle eksisterende kunder som bruker disse verktøyene montere dem manuelt på den nye maskinen hvis ønskelig.

Øker effektiviteten
En CNC kantpresse med ATC-kapasitet gir, ifølge produsenten, mange fordeler for bedrifter som ønsker å øke tiden deres kantpresse brukes til knekking. ATC kan redusere oppsettidene med opptil 80 prosent sammenlignet med en operatør som monterer et verktøy manuelt, noe som er en klar fordel for underleverandører eller bedrifter som foretar flere endringer av verktøyoppsett om dagen. I tillegg, kan operatøren, mens ATC er i drift, samtidig fullføre andre oppgaver, og øke total effektivitet.

Økt presisjon
Å ha en ATC, og potensialet for raskt oppsett, gjør den nye kantpressen spesielt egnet for de som bearbeider små serier. Underleverandører som betjener markeder som eksempelvis kjøling, kjøkkenutstyr, detaljhandel, møbler og konstruksjon, vil, ifølge produsenten, ha en klar fordel. 
Kundefordeler kommer også fra omvendt knivsystem. Amada ATC er den eneste løsningen på markedet som kan snu kniven automatisk. Som en ytterligere fordel, når operatøren må bruke spesialverktøy eller lengder som ATC ikke kan laste selv, er HRB-ATC utstyrt med et hydraulisk klemmesystem for både oververktøy og underverktøy for rask manuell montering av slike verktøy.
Blant andre viktige maskinfunksjoner er automatisk crowning – kompensering for avbøyninger i øvre og nedre bjelke og når trykk påføres – leveres som standard for å øke presisjonen.

Rask i bruk
Tilgjengelige alternativer som det er verdt å merke seg for kunder, inkluderer Amada Bi-systemet for vinkelmåling og justering i syklusen. Å ta i bruk denne løsningen bidrar til å sikre eliminering av skrapdeler, en funksjon som er spesielt nyttig for selskaper som prosesserer små serier eller dyre materialer.
Som tilleggsutstyr leveres den automatiske glidende fotpedalen. Når et program har flere knekkestasjoner langs bjelkelengden, er det ikke lenger behov for å flytte fotpedalen manuelt. Det er ikke uvanlig at noen kantpresseoperatører flytter på fotpedalen 100 ganger om dagen, noe som over et år tilsvarer mye bortkastet tid. Amadas glidende fotpedal betyr at flytting skjer automatisk, noe som øker produktiviteten.
3D-styring med AMNC 3i stor berøringsskjerm inkluderer en rekke innovative funksjoner, inkludert den nye “Lite”-modusen. Lite-modusen gir en forenkling av styringsprogramvaren, som igjen gjør håndteringen av styringen raskere og forenkler introduksjonen for nye ansatte.
Den nye kantpressen HRB-ATC vil være tilgjengelig for demonstrasjon hos Amadas datterselskaper i hele Europa. Maskinen vil i utgangspunktet være tilgjengelig som en 100 tonn/3 m modell, og en 220 tonn/4 m modell er planlagt lansert senere på året.

For mer informasjon se: www.amada.no

Kilde: Amada

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125