23948sdkhjf

EMO i Milano - endelig fysisk messe

Det var mange som gledet seg til at EMO igjen skulle arrangeres, og messen for metallbearbeiding ble arrangert i Milano den 4. til 9. oktober i år. Da denne artikkelen gikk i trykken var messen ennå ikke avsluttet, så her får du noen nyheter som var tilgjengelig på det tidspunktet.

På messen var det rundt 700 utstillere fra 34 land. Tilstedeværelsen av utenlandske utstillere sto for omtrent 60 prosent av totalen. Blant utstillerne var de mest representerte landene Italia, Tyskland, Taiwan, Sveits, Spania, Japan, Frankrike, Sør -Korea og USA. 
Hele produksjonsspekteret - fra metallforming til metallskjæring, fra robotikk til automatisering, fra verktøy til tilleggsutstyr, fra mekatronikk til additiv teknologi ble presentert i de seks utstillingshallene. Over 3500 maskiner, til en verdi som overstiger en halv milliard euro, var å se under messedagene.

Nyheter fra Okuma 
Okuma gjorde sin utstilling til en tilgjengelig maskinpark: i en verdens- og europeisk premiere med den nye "Long Tool Stocker" for pålitelig bruk av lange verktøy og flere tilleggsmaskiner.
Okumas kunngjøring av verdenspremiere for MA-600HIII og den første demonstrasjonen av MB-80V i Europa på messen har skapt stor interesse for kundene. 
Multus U5000 frese- og dreiesenter er utformet som en bevegelig søylemaskin med 5-akset komplett bearbeiding i alle batchstørrelser. Motspindelen og den nedre revolveren (tilleggsutstyr) gjør samtidig og synkron bearbeiding mulig. Maskinen utstyrt med “Long Tool Stocker” ble presentert for første gang på årets EMO. 

Nytt fra INDEX
INDEX viste produktive automatiske dreiebenker, økt effektivitet takket være iXworld-skyplattformen og et helt nytt utvalg av maskiner for 3D metallprinting på EMO. INDEX presenterte den nyeste trenden mot fullstendig bearbeiding med nye dreiefresesentre som mestrer begge teknologiene nesten like godt. Etter den vellykkede lanseringen av INDEX G220, INDEX G420 og G520, introduserte INDEX nå den mellomstore INDEX G320. Den tilbyr en maksimal dreielengde på 1400 mm.
Den nye versjonen av den vellykkede automatiske CNC-dreiebenken ABC er også rettet mot markedskrav som forventer mindre mengder og mer komplekse partistørrelser. 
Et annet høydepunkt er INDEX MS24-6 flerspindel automatisk dreiebenk, som feiret sin messepremiere på EMO. Etterfølgeren til INDEX flerspindelmaskin MS22-6 er litt større når det gjelder maksimal stangdiameter, men totalt sett mer kompakt og utstyrt med mange nye funksjoner.
For første gang på en messe vises også andre generasjon av TRAUB TNL12, en «sveitsisk» automatisk dreiebenk som i likhet med sine større søsken kan konverteres til en kort dreieoperasjon på kort tid. Den imponerer med sin kompakte utforming med forbedret kinematikk. 
INDEX Group presenterte One Click Metal GmbH, der INDEX nylig ble majoritetsaksjonær. One Click Metal har helhetlige løsninger innen 3D-printing for små og mellomstore komponenter. Fra programmering til printing, utpakking og metallpulversyklusen, alle trinnene i prosessen er utformet for å være enkle og brukervennlige.

Nyheter fra DMG MORI 
DMG MORI stilte ut på to steder på en gang, på egen stand i Hall 1 og i DMG MORI’s showroom i Milano, der ni verktøymaskiner ble stilt ut, fire av dem som helhetlige automatiseringsløsninger. Høydepunktet på begge stedene er verdenspremieren på NZ-serien, der DMG MORI setter helt nye standarder innen bruksområdet produksjonsdreiing. En automatisk NZ TRE ble presentert i showrommet, mens NZ QUATTRO tiltrakk besøkende på DMG MORI-standen. Den nye forretningsmodellen PAYZR for programvare og utstyr som en tjeneste var også være et samtaleemne på EMO. Dette gjør at kundene kan abonnere på både maskin- og programvareløsninger til lave kostnader, uten risiko, fleksibelt og med planleggingsfleksibilitet. DMG MORI demonstrerte digitalisering som en vesentlig komponent i fremtidsrettet produksjon ved å bruke Digital Manufacturing Package som et eksempel. 

Nyheter fra Mazak
Yamazaki Mazak kom til årets EMO med 12 maskiner, utrustet med en rekke ulike automatiserings- og teknologiløsninger. Fokuset var blant annet å bruke teknologi for å effektivisere maskinbruk og miljøbevisst produksjon ved hjelp av funksjoner, skjermer og digitale tjenester for enkel måling av energiforbruk og CO2-påvirkning.
Mazak demonstrerte også det siste innen virtuell bearbeiding med neste generasjon Mazatrol SmoothAI og digital tvillingteknologi for effektiv overføring av maskin- og konstruksjonsdata. Under temaet «oppdag mer» ble det vist to verdensnyheter; VCN-700 vertikalt maskineringssenter med arbeidsområde på X-1300/ Y-700/ Z-650 mm. Maskinen kan fås med «Ultraspindel» med 60.000 o/min, og VCE-600 vertikalt bearbeidingssenter med det nyeste Mazatrol SmoothEz CNC-styring.

Nytt fra Chiron
Chiron presenterte blant annet FACTORY5 for mikrobearbeiding. Høydepunktet i FACTORY5s produktutvalg er Micro5 fresemaskin - et bearbeidingssenter med fire eller fem akser, men »5« i navnet står for så mye mer enn dette. Det representerer også det ideelle forholdet mellom maskinstørrelse og arbeidsstykke - 5: 1. Vektmessig er den også fem ganger lettere enn konvensjonelle maskiner i samme ytelsesklasse. 
Chiron viste DZ 25 P med 5-aksemaskinering med dobbeltspindel for bearbeiding av store komponenter, dessuten DZ 28 P 5-aksemaskin for store komponenter. Chiron MT 715 er maskinen for svært autonom multifunksjonell bearbeiding. STAMA MT 733 one plus for komplett bearbeiding med første del = God delstrategi.
Chiron viste også SmartLine - digitale systemer for fremtidens produksjon og SmartServices - for økt effektivitet, tilgjengelighet og produktivitet.
Innen additiv produksjon viste Chiron virtuell reparasjonsprosess med AM Cube 3D metallprinter.

For mer informasjon se: https://emo-milano.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157