23948sdkhjf

Haaland Tynnplate velger Gecam avgrader

Økt etterspørsel etter avgradete tynnplatedeler søkte Haaland Tynnplate AS beste løsning. Etter flere tester landet valget på en Gecam G165 RT avgradingsmaskin levert av Alf I Larsen AS - AIL.

 

Det er hektisk aktivitet på Vigrestad, og for Haaland Tynnplate gjelder det å investere i teknologi som øker effektiviteten og lønnsomheten.

- Vi er kjent som den bedriften som får til alt for både små og store kunder. Produktene vi fremstiller kommer i alle slags former og volum, fra enkeltkomponenter til større serier der vi står for hele produksjonsløpet, forteller Gabriel Høyland, fabrikksjef hos Haaland Tynnplate AS.

 

Større kapasitet

I fjor skrev Maskinregisteret om hvordan man hadde robotisert avgradingen og denne gangen om en ny avgradingsmaskin, hva skjedde?

- Ikke så mye annet enn at vi ser et økende behov for finere grader og da må vi opp med kapasiteten og trengte en ny maskin, svarer Høyland, og legger til:

- Robotene, eller cobotene, de flytter vi på ved behov. Nå står de i en annen celle, fordi det ikke er behov for dem i avgradingsavdelingen, og vi er fremdeles fornøyde med den avgradingsmaskinen som ble tidligere omtalt. Forskjellen er blant annet størrelsen på platene.

Høyland viser til at den nye Gecam-maskinen kan avgrade plater opptil 1650 mm bredde.

- Den nye maskinen er, med sin store bredde, rask og fleksibel, noe som er viktig for oss.

 

Vil ha finere grader

Hvorfor valgte dere Gecam?

- Kundene ønsker mer og mer avgrading, både et perfekt resultat med tanke på overflatefinish, men også for å fjerne skarpe kanter. Sistnevnte er viktig når platene senere skal monteres av menneskehender. Vi så på flere ulike maskinmerker og utførte tester på flere maskiner. Gecam kom best ut, faktisk den eneste som møtte våre kvalitetskrav, svarer fabrikksjefen, og fortsetter:

- Vi så naturligvis på pris, og her kom Gecam godt ut. Da vi også ser leverandøren som en del av investeringen var vi ikke i tvil. AIL har vi hatt et godt samarbeid med i lang tid, så vi vet hva vi får.

 

Fleksibel i bruk

Hos Haaland Tynnplate bearbeides alle typer platematerialer, men mye går i rustfritt. Den store variasjonen i delene som skal avgrades takler den nye maskinen.

- Maskinen er rask å stille om, fra 1 til 25 millimeter, det tar kun noen sekunder å stille om, forteller Høyland, og legger til:

- Når vi har justert maskinen til deletykkelsen behøver vi kun å kjøre delene gjennom en gang, det er både tid- og kostnadsbesparende, konkluderer fabrikksjefen.

 

For mer informasjon se: www.tynnplate.no og www.ail.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156