23948sdkhjf

AIL redefinerer servicebegrepet

Hele markedet innen verktøymaskiner sliter med å rekruttere, eller ansette fagfolk, operatører og servicepersonell. Da er det godt å ha engasjerte maskinforhandlere. Hos Alf I Larsen har man gått nye veier, så istedenfor å sende en servicetekniker ut i felt tar man heller maskinen inn til serviceverkstedet.

I skrivende stund er det stor etterspørsel etter folk med maskinkompetanse. Det er ledige stillinger over hele landet, noe som byr på problemer når industribedriftene trenger hjelp med sine maskiner.
- Når vi ikke får tak i flere folk, kundene mangler operatører og sliter med lange leveringstider på nye maskiner, da oppstår det fort et behov for å kjøre det remmer og tøy kan holde på eksisterende maskinpark. Det leder ofte til behov for reparasjoner eller servicearbeid, forteller Sølve Engelsvold, servicetekniker hos Alf I Larsen (AIL) på Bryne.

Må tenke nytt
Sølve har lang erfaring fra industrien og kan verktøymaskiner inn og ut. Han fikk en ide som nå har blitt til virkelighet.
- Du vet, når vi sender folk ut i felt, til der maskinen står, så tar det mye tid bare å reise. Siden vi dekker store deler av landet kan det fort bli til at vi har en servicetekniker ute i flere dager. Serviceoppdragene velter inn og vi må fortelle kundene at de må vente. Det er ikke noen ideell situasjon hverken for dem eller oss, så hvorfor ikke sende maskinen til vårt verksted, spør Sølve.
Hva med fraktkostnad og tid?
- Frakt er billigere enn å sende en servicetekniker ut i felt med kilometergodtgjørelse, kost og overnatting. Så kan heller ikke en kjørende tekniker utføre servicearbeid. Derfor utnytter vi vår kapasitet på en bedre måte når vi får maskiner inn til vårt verksted, svarer Sølve.

Også bruktmarkedet
Hvilke typer maskiner får dere inn på verkstedet?
- AIL forhandler mange ulike typer maskiner, men vi har også kompetanse på maskintyper vi ikke selger, så jeg vil si alt fra rørbøyemaskiner, platemaskiner til sponfraskillende maskiner i de fleste størrelser. Vi reparerer, skaffer reservedeler og får liv i gamle kretskort. Akkurat nå venter vi på en stor kantpresse, sier Sølve, og fortsetter:
- Vi ser at dette er en suksess, og etter hvert vil vi utvide verkstedet, ansette flere teknikere og begynne med bruktsalg. Det er et voksende marked for gode nyoverhalte maskiner, og timingen er perfekt nå som det er lange leveringstider på verktøymaskiner og markedet samtidig får mer å gjøre. Ved å forlenge livet til brukte maskiner får vi også en miljøgevinst, konkluderer Sølve Engelsvold.

For mer informasjon se: www.ail.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
80 på Robotek-seminar
Katapulten på Raufoss tilbyr ekspertise innen 5-akse-maskinering
Seco Tools med X-Head utskiftbare fresehoder
Høye energikostnader holder igjen eller øker materialprisene?
Ny CoroMilll MF80 for høyeffektiv plan- og skulderfresing
Seco Tools High Feed fres for vanskelige materialer
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.106