23948sdkhjf

Verktøybeholdningsløsninger for bedre aktivastyring

Sandvik Coromant har lansert CoroPlus Tool Supply — en ny generasjon lagerstyringssystem som skal gjøre verkstedbedrifter mer lønnsomme.

Sandvik Coromant har utvidet sitt CoroPlus-spekter av digitale løsninger, med den nye CoroPlus Tool Supply-tjenesten. Brukere av den nye løsningen kan kombinere verktøybeholdningsstyring med verktøylogistikk. Det kan hjelpe operatører med uttak og retur av verktøy, administrere lageroppbygging, og vedlikeholde lagerbeholdningen ved bruk av det samme grensesnittet.

Brukervennlig løsning
Det å holde rede på skjæreverktøyene kan være en vanskelig og tidkrevende prosess, særlig i et travelt maskinverksted som krever flere versjoner av det samme verktøyet. For å holde styr på verktøybeholdningen vil CoroPlus Tool Supply kombinere maskinvare, programvare og serviceløsninger til et brukervennlig redskap for lageroppbygging og lagerstyring.
Tool Supply består av programvare, maskinvare og støttetjenester. Ved å bruke CoroPlus Tool Supply kan brukerne enkelt lagre, og holde orden på verktøyene. Lagringsalternativer kan tilpasses i henhold til behov, med løsninger alt fra åpent lager, skuffer og brett, til komplette verktøyskap. Alle løsningene gjør det mulig å lagre verktøyene trygt, uten fare for svinn eller skade.

Fleksibelt system
I tillegg til fysisk lagring av verktøy kan produksjonsbedriftene samle inn og administrere en rekke verktøydata, ved å bruke det skybaserte grensesnittet til CoroPlus Tool Supply. Det kan brukes både med og uten verktøyautomat. 
Brukerne i verkstedet mater inn data på administrasjons- og styringssiden av systemet, og hjelper dermed ingeniører, innkjøps- og lederteam å holde rede på verktøybruk, kostnader, innkjøp og beholdning. Gjennom tilkobling til flere leverandørers verktøydatabaser kan CoroPlus Tool Supply lagre riktig verktøyinformasjon, inkludert ISO-parametere, reservedeler, produktbilder, tegninger og 3d-modeller, i ett enkelt område. 

Målbar gevinst
For maskinoperatører betyr dette bedre oversikt for å se om verktøyet er tilgjengelig, enkel tilgang til tekniske data, og muligheten til å finne riktig verktøy til jobben. Men dette er ikke den eneste fordelen med systemet. Grensesnittet kan kombinere flere områder innen lagerstyring for å strømlinjeforme lageroppbyggingen. Ved hjelp av CoroPlus Tool Supply kan bestillinger av nye verktøy gjøres direkte fra verkstedet, og på den måten redusere administrasjonskostnadene. Ettersom lageret kan etterfylles automatisk, kan lederne få bedre kontroll over beholdningen, og umiddelbar kunnskap om status for verktøyene.
- Hensikten med CoroPlus-serien er å gjøre produksjonsbedrifter mer lønnsomme, mer strømlinjeformet, og godt rustet til digitaliseringen av industrien, forklarer Markus Eriksson, Business Development Manager hos Sandvik Coromant. Han legger til:
- CoroPlus Tool Supply kompletterer de eksisterende komponentene i vår CoroPlus-tjeneste, og bidrar til å strømlinjeforme prosessene ytterligere. Det gir et nytt perspektiv på verktøybeholdning, takket være integrering i CoroPlus-familien. Selv om skjæreverktøy ikke er bedriftens største utgift, blir de samlede verktøybeholdningskostnadene raskt høye dersom et stort antall verktøy ikke behandles riktig. CoroPlus Tool Supply-grensesnittet fjerner bryet med å spore opp og bestille verktøy på nytt, noe som fører til målbar gevinst for produktiviteten.

Hjelper kundene
Integrering av CoroPlus Tool Supply er ikke bare gunstig for den som betjener verktøymaskinene. 
- Ettersom brukere av programmet automatisk kan legge inn bestillinger på nye verktøy fra verkstedet, vil økonomiteamene bli mindre belastet med å administrere bestilling av nye deler. I tillegg vil driftsteamene oppleve at det totale verktøyforbruket går ned, fordi den nøyaktige statusen til hvert verktøy registreres umiddelbart — det er ikke noen fare for at verktøy kastes fordi man bare antar at de har nådd endt levetid, forklarer Eriksson.
Tilleggstjenester er tilgjengelige for Tool Supply, slik som kundespesifikk opplæring, ERP-grensesnittarbeid og interaktiv støtte ved systemoptimering. Gjennom disse tjenestene hjelper Sandvik Coromant kundene med tilpasning av rapporter, gjennomgang av spesifikke produktdatabehov, og vurdering av lagernivåer for å utnytte CoroPlus Tool Supply best mulig.
Potensialet til Tool Supply strekker seg lenger enn til dagens tilbud. Ambisjoner for fremtiden involverer tilkobling til andre tjenester i CoroPlus-serien, slik som CoroPlus Tool Guide og CoroPlus Tool Library. Da vil ikke brukerne bare ha nytte av å få informasjon om antall, og status for verktøyene sine, men de vil også kunne få tilgang på fullstendige anbefalinger om verktøybruk, slik som anbefalte skjæredata, alt hentet fra den samme skykilden.

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kilde: Sandvik Coromant

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
80 på Robotek-seminar
Katapulten på Raufoss tilbyr ekspertise innen 5-akse-maskinering
Seco Tools med X-Head utskiftbare fresehoder
Høye energikostnader holder igjen eller øker materialprisene?
Ny CoroMilll MF80 for høyeffektiv plan- og skulderfresing
Seco Tools High Feed fres for vanskelige materialer
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.141