23948sdkhjf

Optimerte gjengetapper for mer effektiv produksjon

Sandvik Coromant presenterer forbedrede versjoner av gjengetappene T200 og T300. 

Sandvik Coromant oppgraderer sortimentet av verktøy for gjenging i stål med to oppdateringer av sine gjengetapper. Den neste generasjonen CoroTap T200 for gjennomgående hull og T300 for bunnhull til ISO P gir, ifølge produsenten, forbedret prosessikkerhet, lengre verktøylevetid og redusert kostnad per komponent.

Fleksibelt bruksområde
Som en del av Sandvik Coromants tilbud av roterende verktøy gir CoroTap-serien materialspesifikke løsninger for gjengeskjæring i en rekke metaller. Særlig er CoroTap T200 og T300 optimert for materialer i ISO P1- og P2-stål, noe som gjør dem egnet for maskinering av komponenter innenfor bilindustrien og generell maskinering. Dette inkluderer veivaksler, styreledd og komponenter innen generell maskinering som braketter og flenser. Begge verktøyene er egnet for masseproduksjon.

Bedre ytelse
CoroTap T200 er en tapp med spiralspiss, mens T300 har vridd sponkanal. Mens spiralspissen på T200 er egnet for maskinering av gjennomgående hull, der sponene skyves fremover, er T300 beregnet til bunnhull, der det ikke er noe utgangshull og sponene derfor må trekkes bakover. Som en del av oppgraderingen har begge verktøyene fått ny overflatebehandling og forbedret kantavrunding for bedre finish på de maskinerte gjengene. En forbedret sponkanalform gir også bedre generell ytelse.

Kostnadsreduksjon
Som et resultat av disse oppgraderingene kan, ifølge Sandvik Coromant, produsenter nyte godt av større prosessikkerhet med økt motstand mot kantavskalling, noe som fører til færre verktøybrudd og forbedret kvalitet på de maskinerte gjengene. I tillegg er skjærehastighetene høyere enn med de tidligere versjonene av verktøyet, og det oppnås en reduksjon i den totale kostnaden per del. 

Kan tilpasses
En annen stor forskjell sammenlignet med tidligere versjoner i CoroTap-serien er at de nye CoroTap T200 og T300 er tilgjengelige i Sandvik Coromants nettbaserte applikasjon for å skreddersy verktøy. Ved å tilby spesialtilpasset produksjonsverktøy til industrien gir denne applikasjonen kundene frihet til å spesifisere sine egne dimensjoner, uten å betale for spesialverktøy. Gjengetappene kan tilpasses for å oppfylle spesifikke krav i de forskjellige operasjonene.

Raskere og mer effektivt
- Eksempeldata om ytelse viser en betraktelig forbedring for verktøyene, forklarer Lisa Belfrage, global produktsjef hos Sandvik Coromant. Hun fortsetter:
- En sammenligning av den nye og eksisterende T200-gjengetappen viser 121 prosent økning i verktøylevetid, med potensiale til å gjenge over dobbelt så mange hull med ett enkelt verktøy. Produktiviteten steg også med den oppgraderte T200 — med skjærehastigheter som økte fra 18 meter per minutt (m/min) til 24 m/min med maskinering av P2-stål. Den nye generasjonen T300 har opplevd en markant økning i verktøylevetid sammenlignet med forrige versjon, og dessuten, sammenlignet med et konkurrerende verktøy på markedet, demonstrerte Sandvik Coromants oppgraderte CoroTap T300 hele 57 prosent lengre verktøylevetid og høyere skjærehastigheter.
- Med dokumenterte prosessforbedringer og muligheten til verktøytilpasning med den skreddersydde tjenesten, vil de nye generasjonene CoroTap-verktøy utføre gjengeskjæring raskere og mer effektivt for kundene våre, konkluderer Lisa Belfrage. 

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kilde: Sandvik Coromant

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
80 på Robotek-seminar
Katapulten på Raufoss tilbyr ekspertise innen 5-akse-maskinering
Seco Tools med X-Head utskiftbare fresehoder
Høye energikostnader holder igjen eller øker materialprisene?
Ny CoroMilll MF80 for høyeffektiv plan- og skulderfresing
Seco Tools High Feed fres for vanskelige materialer
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.157